Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Isnin, 13 Julai 2015

Amukan Lowyat Plaza | Plaza Lowyat


Plaza Low Yat Kuala Lumpur, tak dinafikan barang Komputer dan gadget yang sangat murah dan banyak pilihan...tetapi banyak jugak penipuan..kadang2 ada skill peniaga dah makin menyerupai gangster petaling street. 

orng kata brg2 kt lowyatt tu tak bagus sbnrnye...sbb tu harga dia murah.org kita suka beli kt situ..tp bangsa lain ,jarang2 pegi kedai tu.kalau ada pn,yg memang nak murah.

Sebenarnya diorg manupulate price utk rambangkan mata ngan free gif and upgrade spec.. pastikan anda semua paham spec itu betul².. dan pastikan device etc: RAM upgrade 2 original dan bukan 2nd hand.. kebanyakan penjual untung atas angin melalui spec barang yang anda beli.. example : notebook, free dos, RAM 2 GB, tengok pemplet memang la RM2999 tp bukan free dos, build in include windows original operating system included.. kat situ dah untung RM300++, Model dan rupa mesti sama cuma kod belakang je lain.. utk pastikan spec.. sila rujuk kotak laptop 2.. sure ada details.. dan pastikan belum dibuka.. sebab pernah tengok ayam patuk geng.. Melayu tipu melayu.. Harga Notebook asal RM1399 tp jual kat org double price.. kesian pakcik 2.. cerita bedasarkan 2 tahun pengalaman kerja di lowyat and imbi plaza.. penipuan berleluasa disana.. jaga²..

antara2 pandangan dri blog lain : http://zulfikarhazri.blogspot.com/2011/01/muslihat-peniaga-di-lowyatt.html




Tragedi Lowyat pergaduhan kerana dituduh mencuri dan peniaga dituduh menjual barang tak ory kepada pelanggan

Kronologi kejadian pembeli melayu ditipu oleh peniaga cina Low Yatt

1)Budak beli handphone
2)Seller kata original
3)Dah dah bayar dan dapat resit ,cek balik rupanya bukan ori
4)Budak datang kedai balik, nak mintak ori sebab seller bagi yang bukan ori.
5)Seller cakap kasar & takmau bagi balik yg ori sebab bagi dia transaction dah selesai
6)Budak tu bengang, so dia ambil hp ori, letak balik yg bukan ori
7)Seller marah, ramai2 seller tu pukul budak tu sampai jadi lauk kemudian dihalau dia keluar dari plaza lowyat
8)Management & polis tunggu luar plaza low yat angkut budak tu, ambik statement kat balai kerana budak tu dituduh mencuri
9) Budak tu tunjuk resit pembelian, pastu deposit statement
10) So, bila tak boleh nak dakwa budak tu apa apa, polis lepaskan budak tu
11) sebelah petang, budak tu datang balik kat low yat dengan kawan kawan ,dia balik gi jahanamkan kedai oppo
12) kekecohan makin besar apabila ramai seller di sana beramai ramai memukul 7 orang  budak melayu ni


1 ulasan:

zuhdi sanusi berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mcm2 versi aku dengar., xtau mana 1 yg btul nih.,