Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Khamis, 15 Oktober 2015

KUIH CAKAR AYAM SARANG BURUNG


UPDATED 2016!!!










Kuih Raya Tradisional| Kuih Cakar Ayam (bulat)
(bahan utama keledek)



sebiji
Rm0.40






Kuih Raya | Kuih Tradisional Cakar Ayam (Sarang Burung)
(bahan utama keledek) + rm1.00 setiap satu untuk telor asin dan packaging 


1 biji
Rm2.00
+ telur asin
RM1.00



Satu lagi produk ORANG KAMPUNG JOHOR iaitu Cakar Ayam. Cakar ayam ini diperbuat dari KELEDEK dan disalut dengan gula merah. Kerangupannya dijamin berkualiti tinggi dan sekali rasa pasti mahu lagi.!!!


Jika berminat boleh hubungi:
(WHATSAPP) Halilah ( 019-2266265) PENGHANTARAN JOHOR- MELAKA- NEGERI SEMBILAN- KL
Untuk maklumat lanjut sila layari laman web kami:
http://ericoanaci86.blogspot.com



Produk-Produk Lain (klik Link)
1) Cakar Ayam (disini)
2) Cakar Ayam Sarang Burung  (disini)
3) Acar Buah Ummi (disini)
4) Perkhidmatan Cucian Karpet Kering Johor (disini)
5) Kereta Sewa Johor (disini)
6) Perkhidmatan Shoot n Burn Photoshoot (disini)
7) Tempahan Telur Pindang (disini)



SEKIRANYA ANDA BERMNAT UNTUK MENGIKLANKAN PRODUK ANDA BOLEHLAH HUBUNGI SAYA DI ericoanaci@gmail.com


SESUAI UNTUK KUIH HARI RAYA | MAJLIS KAHWIN | TUNANG | HARI JADI | YASSIN | KENDURI | DOORGIFT DAN LAIN-LAIN


pakej murah, hantaran, apa tema sesuai untuk hantaran, warna tema, pakej murah, doorgiff, pakej gambar, pakej makanan, pakej hari raya, biru royal blue, hijau, merah, unggu, mak andam, photographer, outddor cantik di johor, johor, hantaran perkahwinan, gubahan perkahwinan, wedding, pakej perkahwinan murah, pakej perkahwinan murah dan cantik, butik pengantin, baju tema, kad hantaran, design card, kad kahwin, bungga telor, contoh hantaran, homestay, tukang petik, tukangpetik, 2kangpetik, benashari, mialiana, kupu-kupu, najib, rosmah, nik aziz, wan azizah

Isnin, 13 Julai 2015

Amukan Lowyat Plaza | Plaza Lowyat


Plaza Low Yat Kuala Lumpur, tak dinafikan barang Komputer dan gadget yang sangat murah dan banyak pilihan...tetapi banyak jugak penipuan..kadang2 ada skill peniaga dah makin menyerupai gangster petaling street. 

orng kata brg2 kt lowyatt tu tak bagus sbnrnye...sbb tu harga dia murah.org kita suka beli kt situ..tp bangsa lain ,jarang2 pegi kedai tu.kalau ada pn,yg memang nak murah.

Sebenarnya diorg manupulate price utk rambangkan mata ngan free gif and upgrade spec.. pastikan anda semua paham spec itu betul².. dan pastikan device etc: RAM upgrade 2 original dan bukan 2nd hand.. kebanyakan penjual untung atas angin melalui spec barang yang anda beli.. example : notebook, free dos, RAM 2 GB, tengok pemplet memang la RM2999 tp bukan free dos, build in include windows original operating system included.. kat situ dah untung RM300++, Model dan rupa mesti sama cuma kod belakang je lain.. utk pastikan spec.. sila rujuk kotak laptop 2.. sure ada details.. dan pastikan belum dibuka.. sebab pernah tengok ayam patuk geng.. Melayu tipu melayu.. Harga Notebook asal RM1399 tp jual kat org double price.. kesian pakcik 2.. cerita bedasarkan 2 tahun pengalaman kerja di lowyat and imbi plaza.. penipuan berleluasa disana.. jaga²..

antara2 pandangan dri blog lain : http://zulfikarhazri.blogspot.com/2011/01/muslihat-peniaga-di-lowyatt.html




Tragedi Lowyat pergaduhan kerana dituduh mencuri dan peniaga dituduh menjual barang tak ory kepada pelanggan

Kronologi kejadian pembeli melayu ditipu oleh peniaga cina Low Yatt

1)Budak beli handphone
2)Seller kata original
3)Dah dah bayar dan dapat resit ,cek balik rupanya bukan ori
4)Budak datang kedai balik, nak mintak ori sebab seller bagi yang bukan ori.
5)Seller cakap kasar & takmau bagi balik yg ori sebab bagi dia transaction dah selesai
6)Budak tu bengang, so dia ambil hp ori, letak balik yg bukan ori
7)Seller marah, ramai2 seller tu pukul budak tu sampai jadi lauk kemudian dihalau dia keluar dari plaza lowyat
8)Management & polis tunggu luar plaza low yat angkut budak tu, ambik statement kat balai kerana budak tu dituduh mencuri
9) Budak tu tunjuk resit pembelian, pastu deposit statement
10) So, bila tak boleh nak dakwa budak tu apa apa, polis lepaskan budak tu
11) sebelah petang, budak tu datang balik kat low yat dengan kawan kawan ,dia balik gi jahanamkan kedai oppo
12) kekecohan makin besar apabila ramai seller di sana beramai ramai memukul 7 orang  budak melayu ni


Rabu, 8 April 2015

Keluang Man xv 2015 film knockfilms




Akhirnya kembali jua superhero malaya terima kasih kpd insan2 yang telah merealisasikan impian kutooo untuk tengok cerita yang sangat lah best seorang hero opsss bukan cicak man yerk jelek gua..

Termakbul doa ku...akhir ade kuar cite kEluang man the movie.


he3 tapi kluangman  superhero dizaman kanak-kanak... pasti klu korg xpernh tgk korg bukan dari zaman tu. Mby korg baru makan garam dari kutooo





Barulah best...  dari sebuah citer kartoo diangkat sebagai cerita live action... mana tak terujakan.. tp kayMonlah harap2 bukan cerita aktion comedi..

memang maki serapah aku.

tiba2 teringan citer superman batman spiderman tu semua film mula dari bawah..Dari komek ke film

tak mcm cicakobeng tu..


Tolong jangan rosakkan kluangman ye Knock Films...we trusted you....kluanman ni x perlu bnyak action n cgi pn...yg penting jalan crita die yg mnarik...komedi jgn stail taja lawak, tp stail kluangman....ingat, borhan tu org kurg siuman yg waras...




Dia wira yang perkasa menambat hati kita semua.
Kini dia kembali dengan imej yang baru!

AKAN DATANG, 2015.



https://m.facebook.com/knockfilms.my

Superhero lagenda,
KELUANG MAN!

Knock Films berkerjasama dengan HomeWork Studios dan Chempaka Pixels Sdn. Bhd.




Rabu, 18 Mac 2015

Kereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah Malaysia dan untuk Skudai / Johor Bahru dan Sekitarnya



RUANG SEWA Iklan Kereta <<DISINI>>

SENARAI PENYEWA kereta 
sila baca entry di bawah, tq



Senarai Contact Penyewa Kereta
NEGERI
NAMA
TEL
LINK / EXP. DATE

JOHOR
NURUL
TEL DISINI
INFO DISINI | 15/02/17
no 1
JOHOR

HAIQAL
TEL DISINI 
INFO DISINI 07/08/16

MELAKA

NURUL
TEL DISINI 
INFO DISINI | 09/09/16
no 1
KUALA LUMPUR

MALIK
TEL DISINI 
INFO DISINI 17/01/16

LANGKAWI

TEL DISINI
INFO DISINI | 00/01/16







SENARAI CARIAN KERETA SEWA  DIMALAYSIA MENGIKUT NEGERI
CLICK MENGIKUT NEGERI

JOHOR | MELAKA | 
NEGERI SEMBILAN | SELANGOR  
KUALA LUMPUR | 
PERAK KEDAH LANGKAWIPULAU PINANG | PERLIS KELANTAN TERENGGANU |
 PAHANG
 SABAH SARAWAK
SINGAPORE BRUNEI  



CAR RENTAL / KERETA SEWA 
Premium



JOHOR BAHRU

INFO DISINI
iklan expire

sila whatspp 
( <jenis kereta><HARI><blog>)

CTH: KANCIL 1hari blog
wajib letak blog


(WhatsApp sahaja anda akan dilayan sebentar lagi)

Menjana Pendapatan hanya melaburkan rm60 sahaja. kami dah berjaya anda cubalah sendiri di sini <>DISINI<>

KEPADA YANG MALAS NAK BACA JGN RISAU ADA VIDEO <>DISINI<> 
Produk-Produk Lain (klik Link)
1) Cakar Ayam (disini)
2) Cakar Ayam Sarang Burung  (disini)
3) Acar Buah Ummi (disini)
4) Perkhidmatan Cucian Karpet Kering Johor (disini)
5) Kereta Sewa Johor (disini)
6) Perkhidmatan Shoot n Burn Photoshoot (disini)
7) Tempahan Telur Pindang (disini)


SEKIRANYA ANDA BERMNAT UNTUK MENGIKLANKAN PRODUK ANDA BOLEHLAH HUBUNGI SAYA DI ericoanaci@gmail.com


Bandar Kulai • Ayer Bemban • Bukit Batu • Kangkar Pulai • Kelapa Sawit • Saleng • Sedenak • Seelong • Senai Bukit Indah • Skudai • Masai • Tebrau • Plentong • Pasir Gudang • Gelang Patah • Tampoi • Ulu Tiram • Kempas • Kangkar Pulai • Ulu Choh• Iskandar Puteri, Pontian Besar • Pekan Nenas • Benut • Sanglang • Ayer Baloi • Pulai Sebatang • Api-api, Bandar Kota Tinggi • Kuala Sedili • Sungai Rengit • Pengerang • Sungai Rengit • Teluk Ramunia • Felda Bukit Easter • Felda Lok Heng Timur • Felda Lok Heng Barat • Felda Lok Heng Selatan • Felda Gugusan Adela • Mawai • Felda Bukit Waha • Felda Air Tawar 5 • Felda Air Tawar 4 • Felda Air Tawar 3 • Felda Air Tawar 2 • Felda Air Tawar 1 • Felda Linggiu • Felda Pasak • Felcra Kota Tinggi • Felcra Sungai Ara • Bandar Penawar • Telok Sengat • Felda Bukit Aping Timur • Felda Bukit Aping Barat • Sedili • Felda Papan Timur • Felda Sungai Mas• Bandar Mas • Felda Semenchu • Felda Simpang Waha, Simpang Renggam • Mengkibol • Paloh • Kahang • Machap • Layang-Layang • Renggam, Labis • Jementah • Buloh Kasap • Chaah • Bekok • Batu Anam • Pekan Air Panas • Gemas Baharu • Sungai Karas • Gemereh • Batu Badak, Parit Bakar Parit Raja • Parit Jawa • Parit Unas • Parit Bunga • Bakri • Pagoh • Bukit Pasir • Panchor • Bukit Mor • Bukit Treh • Sungai Abong • Sungai Balang • Bukit Kepong • Lenga, Rengit • Yong Peng • Semerah • Parit Sulong • Sri Gading • Parit Yaani • Parit Raja • Ayer Hitam • Senggarang • Tongkang Pechah •Peserai • Sri Medan • Parit Besar • Pura Kencana • Kampung Istana, Triang • Tenglu • Penyabong • Tenggaroh • Jemaluang • Pulau-Pulau • Padang Endau • Sembrong • Lenggor, Bukit Serampang • Sungai Mati • Bandar Tangkak • Kundang Ulu • Serom • Kesang • Sagil • Tanjung Agas • Bukit Gambir • Sungai Mati •Bukit Kangkar • Pekan Rawang • Parit Bunga • Kebun Baharu • Gerisek, Johor Bahru Kulai Pontian, Kota Tinggi, Kluang, Segamat, Muar, Batu Pahat, Mersing, Tangkak


 Hubungi segera boleh sms atau whatsapp...kereta kami sentiasa penuh..  kerana kereta kami terhad Sila booking dgn kadar segera..
Kereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan SekitarnyaKereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan SekitarnyaKereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan SekitarnyaKereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan SekitarnyaKereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan SekitarnyaKereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan SekitarnyaKereta Sewa Car Rental Dengan Harga Murah untuk Skudai / Johor Bahru dan Sekitarnya kereta sewa kuala lumpur, car rent kuala lumpur, penanag, melaka, negri sembilan, johor, pahang, langkawi, perak, kedah, kelantan, sarawak

Selasa, 10 Mac 2015

RTM bakal tumbangkan Astro.. Hanya Syed Mokhtar mampu tandingi Ananda Krishan

RTM bakal tumbangkan Astro.. Hanya Syed Mokhtar mampu tandingi Ananda Krishan





Rakyat Malaysia sudah sedia maklum tentang rungutan mengenai perkhidmatan televisyen berbayar Astro. Kisah tak ada siaran ketika hujan dan juga bill mahal yang terpaksa ditanggung oleh pengguna sering kali terdengar khususnya di media sosial.

Itu belum lagi diperkatakan mengenai rancangan yang sama diulang beratus-ratus kali serta program hiburan yang adakalanya naik menyampah tengok, tetapi masih dihidangkan kepada pengguna. Malah sejak akhir-akhir ini, iklan komersial makin meriah walhal pengguna bukannya bayar yuran bulanan untuk melihat iklan.

Pihak Astro pula seolah-olah bermaharajalela berbuat apa saja terhadap pengguna demi mengaut keuntungan berjuta setiap bulan. Dimaklumkan, Astro mencatatkan keuntungan berbilion ringgit Malaysia setiap tahun hasil daripada lebih 3 juta pelanggan tetapnya.

Jangan dipersoalkan kenapa masyarakat masih memilih Astro jika tahu penyedia perkhidmatan berkenaan mempunyai rekod yang mengecewakan terhadap pelanggan dan juga siaran tv nya.., ia adalah kerana masyarakat tiada pilihan khususnya kawasan yang tidak ada liputan siaran televisyen. Maka sebab itulah Astro terpaksa dijadikan pilihan.

Kini dimaklumkan terdapat berita yang sangat melegakan kepada pelanggan yang tak berpuas hati dengan Astro. Dan apabila berita ini menjadi realiti, dijangka zaman kegemilangan 'kaut untung' Astro akan berakhir.

Jika dahulu Radio Televisyen Malaysia (RTM) menjadi pilihan utama rakyat seluruh negara, kini zaman emas itu akan kembali lagi dengan program pendigitalan saluran rancangan stesyen penyiaran terbabit yang disahkan sudah berada di peringkat akhir perlaksanaan.

Ini umpama buku dengan ruas kepada syarikat Astro kerana selepas selepas program pendigitalan RTM, rakyat Malaysia akan menikmati 45 saluran Definasi Tinggi (HD) dan juga 15 Saluran Standart (SD) dibawah projek Angkasapuri Media City.

Untuk mendapatkan rangkaian saluran digital dari RTM, pihak MYTV Broadcasting Sdn Bhd yang bernaung dibawah Syarikat Telekomunikasi Altel Holdings milik Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary, akan membekalkan dekoder khas yang berharga RM200 kepada pengguna.

Malah, sebagai tanggungjawab kepada masyarakat, Syed Mokhtar Bukhary juga akan memberikan dekoder percuma kepada 2 Juta penerima BR1M yang dikenalpasti sebagai miskin bermula Jun hadapan. Ia sekaligus mengesahkan saingan baru kepada Astro bermula Jun ini.

Fasa pertama siaran digital baru dari RTM ini yang dijadualkan pada Jun 2015 merangkumi Pahang, Terengganu dan Kelantan sebelum diperluaskan ke Sabah, Sarawak dan Labuan seterusnya Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak, kemudian Negeri Sembilan, Melaka dan Johor.

Fasa terakhirnya pula ialah Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya. Ini menjadikan 98 peratus kawasan Semenanjung serta Sabah Sarawak akan menikmati dan menonton 80 saluran TV Digital setaraf dengan Astro serta 40 saluran Radio berkualiti tinggi secara percuma.

Dan yang lebih menarik, rakyat Malaysia juga akan menikmati perkhidmatan yang tak jauh bezanya dari yang ditawarkan secara berbayar dari Astro seperti panduan program elektronik, serta alih bahasa dan sarikata pilihan melalui saluran digital RTM. Sudah tentu ianya hanya percuma sahaja.

Inilah yang dikatakan bahawa Astro bakal bertemu buku dengan ruasnya. Dan tak dapat dinafikan, sumbangan Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary amat besar kepada rakyat Malaysia. Dan siapa dapat nafikan, bahawa hanya anak melayu seperti Syed Mokhtar sahaja yang dapat meneutralkan Taikun besar seperti Ananda Krishan?


sumber - Chewan/Utaranews.com

Rabu, 18 Februari 2015

SULTAN MELAKA DIIKTIRAF MAHKAMAH ANTARABANGSA?



Seorang individu yang mendakwa dirinya Sultan Melaka berjaya mendapat pengiktirafan daripada Mahkamah Agong Antarabangsa (ICJ) mengenai tuntutannya menduduki takhta raja di negeri Hang Tuah itu.

Dalam satu kenyataannya hari ini, individu yang mahu dirinya digelar Duli Yang Maha Mulia Tuanku Raja Noor Jan Shah Ibni Almarhum Yam Raja Tuah itu memaparkan surat daripada mahkamah tersebut di laman Facebooknya.

Dalam statusnya menyebut;
- See more at: http://pahang-ku.blogspot.com/2015/02/sultan-melaka-diiktiraf-mahkamah.html#sthash.UtZo4Xk1.dpuf

Sabtu, 7 Februari 2015

Rahsia Peribadi Sang Juara Maharaja Lawak Mega 2014 ZERO



Juara maharaja lawak mega 2014 dimenangi oleh

1 zero
2 sepahtu
3 nabil
4 shiro
5 bocey


Berikut adalah kenapa zero menang pada kali ini terdapat 11 fakta.

- 11 fakta kumpulan zero yang mungkin anda tidak tahu.        
1. Mereka sudah ketiadaan bapa dan tanggungjawab ketua keluarga, dipikul 3 beradik ini


       
2. Pekerjaan mereka bertiga sebelum bergelar pelawak ialah nelayan dan buruh kasar        


3. Arwah bapa mereka cacat penglihatan namun dapat membesarkan mereka – perkara ini sekaligus membakar semangat mereka untuk mengubah nasib keluarga        

4. Syaiful berhenti belajar ketika Tingkatan Satu sahaja bagi membantu menyara kehidupan keluarga        


5. Ketiga beradik ini mahir dalam ilmu mempertahankan diri iaitu Silat Gerak Kilat sejak dari kecil – diajar oleh bapa mereka        

6. Daripada silat itu juga, mereka handal melakukan aksi akrobatik        


7. Mereka mengakui bergaduh ketika mengeluarkan idea untuk dipersembahkan di pentas MLM demi mendapatkan idea yang terbaik        


8. Syaiful, Kadir, Kunal berasal daripada suku kaum Bajau Simunul        


9. Nama kumpulan Zero itu dicerminkan melalui kehidupan mereka yang disifatkan serba kosong        


10. Syaiful yang juga terkenal dengan nama gelaran Melati akan menamatkan zaman bujang pada pertengahan Februari ini.  

    
11. Mereka mahu gunakan wang kemenangan untuk bawa orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah jadi siapakah juara di hati anda. Sedih jga dgr .  

Ahad, 1 Februari 2015

Beruang Matahari


Sumber viralmalaya
HANTU


Kisah haiwan ganjil dan ganas tapi dalam keadaan sakit di Sarawak menjadi Viral. 


ada yang cakap ni macam anjing KURAP...





dan ada pulak yang melewak (maharaja lewak) yg ni gollum "load of the ring"





yang last sekali tak boleh handel cakap ni gambar nenek ko.. ermmm mcm2 lah 




dah lah oii jgn bergaduh nenek tu lah nenek ni lah.. cool down yang sebenarnay itu adalah haiwan beruang matahari (sun bear)

sun bear??? klu sun bear tu selalu gak tengok dkt mydin pon ada. hehehe



hahah ni gambar sebenar beruang matahari tu...



Selasa, 27 Januari 2015

Rahsia besar dan Tips Aircond kereta boleh jadi sejuk





Alhamdullillah... akhirnya kereta wira aku aircond kembali sejuk ke tahap gaban.. selama ni aku taktau apa puncanya... betolkan ini.. itu.. pon tetap tak sejuk2.

Terima kasih uncle kerana bagi tau aku rahsia besar yg korg pon taksangka knp aircond boleh jadi sejuk... ni adalah rahsia pernigaan org2 cina. Dan aku rasa korg takpayah berbelnja besar tuk dptkn aircond yg sejuk. Sebenarnya kos zero je. Sesen pon takpyh kelurkan duit.

Citernya gini semasa aku hantar kereta g servis aircond. Ada dua org mekanik ni, satu di bahgian enjin depan satu duduk dlm kereta aku si uncle. Bukan main lama diorg test aircond. Mereka buat2 isi gas.. padahal gas aku baru jer isi. Bgi aku yg penting aircond aku sejuk. Lntak diorg nk buat apa..



Secara tak sengaja aku ternmpk uncle yg dkt dalam tu tekan satu button duk adjust2 (mesti korg terpikirbutton aircon kn. Bukan tu aku pon tahu)



.. dgn tiba2 dlm beberapa saat dia kata dah ok... aku pon pelik lah.. aku g tengok mak oiii aircond aku dah kembali sejuk....

Aku tanya uncle tu apa sudah terjadi...
Uncle tu pon beritahu aku dan dia suh rahsia benda ni...

Sambungan disini


Uncle tu cakap jgn bagi tau pada sesiapa pun benda ni.....

yaaa uncle apa dia saya dh nk blik ni... blom mkan tgh ari lagi sudah lapar.. apa dia uncle?.. aku pon tnya blik pda uncle



Sebenarnya you tak betol kan satu ni ha.. timer. Timing dia lari...



Apa timer? Biar btol uncle mana ada timer dlm aircond ni..



Apalgi uncle tu pon tunjuk kan pd aku apa yg dia adjust tadi...



Ni haaa. Lu punya time salah... 12.30pm kan...septot nya tengah2 ari macam gini you tukar time jadi A.M. bukan P.M.... barulah sejuk. mlm bru pkai pm.. sebab a.m kan pagi cuaca pun sejuk...he3



Kurang ajar uncle.. panggg... arwah uncle tu....

Haaaahaaaahaaa... terkena korang

Isnin, 19 Januari 2015

Jom Boikot Lagu AJL untuk next year #AJL30 #Boikotajl30

jom ramai2 boikot ajl30 dngan hashtag #boikotajl30

antara komen2 negatif yg aku copy paste, mby juri akan kati rakyat malaysia ni tak mahir lah tak arif lah bla. bajek dia yg arif jer. pekak kot. jom baca komen2









Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu AJL 29


Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu AJL 29

Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu AJL 29
Joe Flizzow dan Sonaone – Apa Khabar
Hazama – Malaikat
Yuna – Lelaki
Alyah – Sesal Separuh Nyawa
Bunkface dan Amy Search – Rentak Laguku
Hafiz – Matahari
Dato Hattan dan Waris – Gadis Jolobu
Indah Ruhaila – Percayalah
Stacy – Gilalah
Mojo – Romancinta
Dayang Nurfaizah – Di Pintu Syurga
Shila Amzah – Masih Aku Cinta