Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Khamis, 24 April 2014

Qasidah Ya Hanana - Lirik dan Maksud Melayu | Lirik



Ya hana na
يَا هَنَانَا 
Betapa Beruntungnya Kami

ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد   بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد

dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad
Telah muncul agama yang didukung,  dengan munculnya sang Nabi Ahmad

يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد  ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله

ya hana na bimuhammad   dzalikal fadhlu minallah
Betapa beruntungnya kami dengan Muhammad (Saw), itulah anugerah daripada Allah SWT

يَا هَنَانَا

ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami

خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى   وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى

khusho bissab’il matsani   wa hawa luthfal ma’ani
Diistimewakan dengan as-Sab’ul Matsany (al-Fatihah), penghimpun rahsia bagi setiap makna

مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى   وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله

ma lahu fil kholqi tsani   wa a’laihi anzalallah
Tidak ada yang senilai dengannya, dan Allah mewahyukan kepadanya (Muhammad SAW)

يَا هَنَانَا

ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami

مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر    لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر

min makkatillamma dzohar    liajlihin syaqqal qomar
Ketika di Makkah bulan tampak terbelah deminya (Muhammad SAW),


وَافتخَرَت الُ مُضَر   بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام

waf takhorot aalu mudhor     bihi ala kullil anam
lalu kabilah Mudhar (kabilah Muhammad SAW) dibanggakan oleh seluruh manusia

يَاهَانَانَأ
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا   وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا

athyabunnasi kholqon   wa ajallunnasi khuluqon
Beliau adalah manusia yang terbaik ciptaanNya, dan teragung akhlaknya

ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا   سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله

dzikruhu ghorbaw wa syarqon    saa iruw walhamdu lillah
Semua berzikir ke atasnya samada di barat atau di timur, segala puji hanya bagi Allah SWT

يَاهَنَانَا

ya hana na
Betapa beruntungnya kami

صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام   المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام

shollu a’la khoiril anami   al musthofa badrittamami
Berselawatlah ke atas sebaik-baik manusia (Muhammad SAW) yang terpilih, sang bulan purnama

صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا   يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a’laihi wasallimu  yasyfa’ lana yaumazzihami
Sampaikanlah salam kepadanya, moga diberi syafaat di hari kebangkitan

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

يَا هَنَانَا

Qasidah Ya Hanana - Lirik dan Maksud Melayu

Ahad, 20 April 2014

Transport Race 2014 - Treasure hunt Iskandar Malaysia (Perbadanan Pengangkutan Awam Iskandar Malaysia)

Transport Race 2014 ( Johor Bahru )
Group Name: Zombie Kacak
Kedudukan : 22 from 60 team 

KLIK UNTUK IMAGE ZOOM
















Memang menyeronokkan treasure hunt kali ini. 

terdapat 3 pecahan group Putih Merah dan Biru. antara cabaran laluan untuk group kami (Biru).

antara pengangkutan yang digunakan untuk kesetiap destinasi adalah Public Transport bas dan teksi tetapi jika ingin mengunakan teksi syarat utama adalah kita kena booking onlien teksi itu menggunakan app MYTeksi secara online.



Khamis, 17 April 2014

pengasas DAP karpal sing mati kemalangan ngeri

Pesanan terakhir beliau..  "Anwar perlu bertaubat"


Khamis, 10 April 2014

Kemalangan ngeri perlumbaan superbike

KEMALANGAN NGERI SUPERBIKE. KEPADA MAT MAT REMPET BERHATI-HATI LAH SEMASA BERLUMBA.



LIHAT VIDEO 


Khamis, 3 April 2014

Cash out lagi 8shared


Alhamdullilah 8shared kali memang memberangsangkan, mana tidak nya kutooo berpeluang menggeCASH-OUTkan duit ni dengan sedikit usaha.




Tambah-tambah lagi 8shares sudah ada "8shared Mobile" yang boleh dipantau ddi phone S3 kutooo ni. tak payah lah nak open komputer nak buat update semua tu lagi. 

kemudahan inilah yang membantu peningkatan 8shared.

korang jangan ternganga nganga pulak tengok duit hasil ni terus jer daftar, tunggu lama2 pun taraaaaguna. dah memang terbukti. dah banyak kali cash-out.




haa klu yakin tu terus jer daftar di sini 8shared
kemudian downlod di android / google play