Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Isnin, 17 November 2014

Video Upin dan Ipin Ultraman



Wah wah waaaaa sekarang ini animasi Malaysia lescopaque bukan main rancak sekali menhasilkan cerita upin ipin berkerjasama dengan Ultraman. heeee memang dasyat betol. citer feberet aku tu masa kecik-kecik. 


wacaaaaa..... kalau zaman kecik2 kalau nk buat aksi gaduh mesti jadi otomen. tak pon jadi ko ko power ranges...


kutooo mmg sangat teruja betol otomen di jemputt khas dlm siri kali ni. yg pelik nya ultraman tu manusia... upin ipin tu katun??? macam mana boleh bergabung ni yerk. heeee... pelik kan... 


ahh lantaklah lagi pon dua2 pon kartun. heee

disini korang bacalah sedikit kisah jalan cerita ni..

Dalam episod kali ini, siri animasi Upin dan Ipin menampilkan watak istimewa iaitu ultraman yang dikenali sebagai Ultraman Ribut. Upin, Ipin dan kawan-kawan berperanan sebagai ahliDefense Rescue Force yang membantu Ultraman Ribut menetang Raksasa Kilat dan Raksasa Halilintar daripada terus mengganas dan memusnahkan Bumi. Kedatangan raksasa tersebut ke bumi disebabkan oleh pencemaran yang berlaku di kota dan di desa. Di akhir cerita ini, Upin, Ipin dan kawan-kawan serta Ultraman Ribut berjaya mengalahkan raksasa tersebut. Upin dan Ipin juga sedar yang mereka perlu sentiasa menjaga bumi supaya tidak dicemari.



Ahad, 17 Ogos 2014

Kisah Lama Dibunuh kerana ingin menubuhkan bank melayu




Orang ramai terutama peminat filem Melayu cukup mengenali seniman veteran, Datuk Mustapha Maarof yang terbabit dalam lebih 50 filem sejak sebelum merdeka dan beratus drama di Singapura dan Malaysia.

Tetapi masyarakat mungkin tidak mengenali siapa bapanya, Allahyarham Maarof Zakaria. Bagi penduduk Kuala Lumpur, terutama di Bangsar dan Lembah Pantai, mereka cukup sinonim dengan nama Jalan Maarof, bermula di Dataran Maybank menuju ke pusat beli beli Bangsar.

Siapakah Maarof sebenarnya hinggakan namanya cukup gah untuk diabadikan di antara laluan utama yang menjadi laluan beribu pengguna setiap hari. Allahyarham sebenarnya ada kisah tersendiri yang jarang diperkatakan.

Maarof anak kelahiran Sri Menanti, Negeri Sembilan adalah antara kelompok Melayu elit yang mendapat pendidikan Inggeris yang hidup sezaman dengan tokoh pemikir Melayu, Zainal Abidin Ahmad yang digelar Pendeta Zaaba (16 September 1895 - 23 Oktober 1973).

Bekas peguam dan pegawai daerah di Perak itu juga seangkatan dengan nasionalis negara yang juga penulis, Ishak Haji Muhammad atau Pak Sako (14 November 1909 - 7 November 1991).

Bezanya, ketika nasionalis negara dan pemimpin politik sibuk berjuang untuk kemerdekaan, Maarof memilih haluan berbeza dengan mengasaskan bank pertama khas untuk orang Melayu iaitu Bank Kebangsaan Melayu, bertempat di Klang Street, di ibu negara.

Niatnya cukup jelas, jika orang Melayu mahu maju dalam politik dan membangun, mereka mesti mempunyai sistem ekonomi yang kuat, satu daripadanya ia melalui sistem perbankan yang sistematik.

Namun, sayangnya niat murni tokoh itu disalah tafsir pihak tertentu yang tidak mahu melihat tahap kesedaran Melayu terus meningkat dan dilihat menjadi saingan kepada dua bank di Tanah Melayu pada ketika itu, The Chartered Bank milik British dan bank milik Cina iaitu Overseas Chinese Banking Corporation.

Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan kematian pengasas Malay National Bank, Maarof Zakaria, sebagai tragik dan sangat menyedihkan kerana ia berlaku ketika peguam itu berusaha membantu orang Melayu keluar daripada kepompong kemiskinan menerusi penubuhan bank.

Bekas Perdana Menteri berkata, jasa Maarof sangat besar dan beliau orang Melayu yang berani menubuhkan bank untuk membantu kaumnya, ketika itu.

“Ketika itu, orang Melayu jauh ketinggalan dari segi ekonomi dan hidup dalam kemiskinan. Bank yang ada ketika itu tidak mahu memberi bantuan atau pinjaman modal kepada orang Melayu.

“Justeru, ada suara yang meminta dan mendesak supaya sesuatu dilakukan untuk membantu orang Melayu.

sumber musramrakunman

Isnin, 30 Jun 2014

CONTEST : JOM SEBARKAN KEWUJUDAN KUTOOOBAMBOO 2

ASSALAMMUALAIKUM...

SALAM SATU KUTOOO, kepada yg berminat sahaja, 
KutoooBamboo nak bagi ko org RM100 (kalau ada rezeki kutoo kasik lebih) cash/bank-in DALAM BULAN PUASA AKAN DIBANK-INKAN DUIT ITU
barang siapa yg berminat bolehlah menyertainya 

ini adalah contest pertama dahulu pada tahun 2011 disini


contest KUTOOOBAMBOO 2 DISINI
 
Berminat ? Jom kita mulakan.. Sangat mudah .. Buat satu entri berkenaan

1) follow blog ini disini dan like facebook disini.

2) Buat entry berTajuk (wajib letak di tajuk post): "CONTEST KISAH DI BULAN PUASA : JOM SEBARKAN KEWUJUDAN KUTOOOBAMBOO 2 ".

3) Isi Kisah DiBulan Puasa – pantun/sajak/carpen/video/mp3/citer kosong/lawak semua boleh dan kreatif tanpa meniru idea-idea orang lain

4) Dalam entry ada pic kutooobamboo (download image jer) DAN LETAK LINK ENTRY INI DIBAWAH PIC KUTOOOBAMBOO

4)Tinggalkan url entri di ruangan komen ini dan linkkan ke entri ini.

 JADILAH ORANG TERPANTAS JANGAN TUNGGU LAMA2


Tempat Pertama :  
- RM100 cash/bank-in...kemungkianan akan bertambah
- html/header anda akan dipaparkan diblog ini selama setahun ( August 2015).
Tempat Ke-2 
 -RM30.00 topup... kemungkianan akan bertambah
(siapa yang nak sponser yer) barang/sepuluh ringgit pon ok LEBIH LAGI BAIK, JANGAN RISAU YANG SPONSER KONFIRM DAPAT PUBLISITI. email di ericoanaci@gmail.com

TARIKH TUTUP:  CONTEST NI TAK AKAN DITUTUP SEHINGGA DIBERITAHU

Ahad, 15 Jun 2014

Dapat keuntungan dari UPLINE


memang pelik dan hairan dapat keuntungan dari upline.. biase dapat keuntungan dari downliane jer. tq SPSHOPS


tak perlu tunggu lama-lama sePoloh enggit jr der.... ok nk tgk keuntungan hari ni bye
opsss daftar lah dulu yerk
atau disini www.spshops.com 

(https://www.spshops.com/affieshops) DISINI

"sedikit penerangan 
SPShops.Com juga bukan MLM sebaliknya adalah laman social yang berkonsep affiliate yang berkongsi keuntungannya dengan orang ramai. Samada anda ahli percuma atau pengiklanan yang membayar kerana melanggan Iklan dan produk, masing masing mendapat menafaatnya. Malah program seterusnya yang bakal dilancar oleh SPShops membolehkan ahli ahli percuma atau =Free Affiliate di SpShops ini menjana pendapatan dan mendapat produk produk percuma yang bernilai tinggi walau pun mereka tidak mengeluarkan kos apa apa. Inilah yang akan menjadikan SPShops satu laman pilihan orang ramai baik di Malaysia atau di rantau Asia tidak lama lagi"

adakah spshops tipu? nak buat apa tipu benda baik.... kajilah dulu sebelum cakap benda ni tipu. setakat hari ni insyaalah tak ada report negatif lagi yang cakap tipu 

Modal RM10.00 boleh untung RM1,000.00 dalam 3 bulan SPSHOPS

INGAT HANYA YANG ADA RM10.00 SAHAJA LAYAK MENYERTAI






semuanya hanya bermula disini 
hanya cari dua org yang mengguna kan pakej Rm10.00 ada akan dapat balik rm10.00 

Modal RM10 sahaja. Dia ada pakej RM10, RM50 dan RM100. Untuk dapat limpahan bonus matriks digalakkan join semua pakej dengan modal RM160.
Tetapi RM10 pun memadai pada peringkat awal ini. Ajak ramai-ramai join. Modal pejam mata pun boleh sertai.


"sedikit penerangan 
SPShops.Com juga bukan MLM sebaliknya adalah laman social yang berkonsep affiliate yang berkongsi keuntungannya dengan orang ramai. Samada anda ahli percuma atau pengiklanan yang membayar kerana melanggan Iklan dan produk, masing masing mendapat menafaatnya. Malah program seterusnya yang bakal dilancar oleh SPShops membolehkan ahli ahli percuma atau =Free Affiliate di SpShops ini menjana pendapatan dan mendapat produk produk percuma yang bernilai tinggi walau pun mereka tidak mengeluarkan kos apa apa. Inilah yang akan menjadikan SPShops satu laman pilihan orang ramai baik di Malaysia atau di rantau Asia tidak lama lagi"

Rabu, 11 Jun 2014

SPSHOPS MENJANA KEUNTUNGAN SECARA AFFILIATE



Terima kasih kerana anda diantara orang terawal mengunjungi entry ini. apa yang kutooo nak war-warkan mengenai spshops.com ini (Sharing Profit Shops). Kepada yang tidak mengetahui apa itu spshops.com pergila kelaman entry sebelum ini yang banyak menerangkan sedikit sebanyak tentang sphopes DISINI.

daftar lah segera kerana pendaftaran adalah PERCUMA

kerana testimoni ini akan membuat tidak senang duduk jika memikirkan keuntunganya







Apa itu SPshops .com?





Apa itu spshops




Mudah sahaja SPshops (KLIK DISINI) adalah satu platform laman sosial online yang berkonsep Beli, Jimat, Beriklan dan DAPAT DUIT berteraskan konsep Affiliate Marketing.



SPshops menawarkan satu program affiliate secara online. Program ini memberi peluang pendapatan yang lumayan secara sambilan dari rumah saja. percayalah ini bukan tipu malahan SPshops akan bersaing dengan mudah.com





Apa itu sp shops

Bagaimana boleh mendapat barangan idaman secara PERCUMA di SPShops ini ?



Mudah sahaja, Setiap barangan ada SP dan RP. RP adalah Redeem Point atau Cash Rebet yang akan di beri kepada pembeli. Hanya perlu kumpulkan RP sehingga cukup untuk menebus barangan itu di ruang Redeem Product. Nilai 1 RP/1 SP bersamaan RM1.00. SP pula untuk komisi affiliate yang di beri kepada ahli yang aktif membina network atau yang beriklan minima RM10 di SPShops. Kawan anda belanja Anda juga dapat komisyen atau bonus. Produk redeem dari sekecilnya hinggalah yang besar seperti kereta mewah BMW, PORSCHE dan lain lain yang akan dikemas kini dari masa ke semasa berasaskan keuntungan syarikat.










Modal RM10 sahaja. Dia ada pakej RM10, RM50 dan RM100. Untuk dapat limpahan bonus matriks digalakkan join semua pakej dengan modal RM160.



 Buat Duit Semudah Mengunyah Kacang di SPShops
 Anda disarankan menjelajah sepenuhnya laman SPshops dan baca informasi di dalamnya termasuklah Pay Plan rasmi syarikat. 

Buat duit semudah makan kacang lah bro. apa ada hal sepoloh ringgir jer 

TANPA MENUNGGU MASA LAGI CEPATLAH MENDAFTAR DENGAN SAYA KERANA SAYA AKAN MENGAJAR ANDA DISINI (KLIK DISINI)
email/FB: erico_anaci@yahoo.com.my





Di bawah ini adalah anatara STEP mudah untuk menjana pendapatan di SPShops:

1.Daftar percuma ( Ahli Basic) untuk dapatkan link/website PERCUMA atas nama anda ( Wajib Gunakan Nama sebenar dan No MyKad )

Dan anda akan mendapat satu email setelah selesai pendaftran yang cukup mudah

Cth
Dear affieshops ,

Below is the detail for your account.

Username : affieshops Password : ******************

To get rewards as a Reseller, please make purchase to :-
CIMB
Adnan bin Ismai    7013076323

After make payment,please sms :-

REG SPSHOPS affieshops <Date> <Time>  to 019-6222904

To promote,please use this following link


 TUNGGU SEHINGGA PENGESAHAN dan APABILA SUDAH ADA PENGESAHAN SILA TERUS UPDATE PROFILE ANDA DAN ADD PHOTO

2.Berbelanja di spshops.com. macam macam ada dan harga barang sama seperti di luar sana.


3.Kumpulkan RP ( Semua Ahli Layak terima RP Apabila berbelanja ) dan redeem dengan barangan kegemaran anda di Redeem shop spt H/P. TV, BMW, Porshe dan lain lain.


4.Jemput kawan kawan mendaftar di spshops under username anda. Lagi ramai anda jemput lagi cepat anda dapat hasil.
5.Klik like atau servey di ruangan penerangan produk. Anda di bayar apabila anda klik. Peniaga akan tentukan berapa harga per klik.

Untuk bantuan Pengaktifan Akaun....hubungi/Whatsapp 019-6222904





TANPA MENUNGGU MASA LAGI CEPATLAH MENDAFTAR DENGAN SAYA KERANA SAYA AKAN MENGAJAR ANDA SEHINGGA BERJAYA DISINI












Pakej spshops
Pakej Pendapatan Pasif SPShops:

Jika merujuk kepada Pelan Pemasaran SpShops (Marketing Plan), ternyata ada 3 pakej produk/perkhidmatan yang boleh memberi pulangan "passive income online" khususnya di Malaysia pada masa ini.


1.    PAKEJ IKLAN SPADS RM10.00  - POTENSI PENDAPATAN RM1,000.00
2.    PAKEJ IKLAN SPADS RM6.00  - POTENSI PENDAPATAN RM1,000.00
3.    PAKEJ IKLAN SPADS RM16.00  - POTENSI PENDAPATAN RM1,000.00


Saya sarankan anda buat pakej pertama daftar rm10.00 pulangan rm1,000.00 DISINI



adakah spshops  penipu tipu? nak buat apa tipu benda baik.... kajilah dulu sebelum cakap benda ni tipu. setakat hari ni insyaalah tak ada report negatif lagi yang cakap tipu 



RM10.00 JErrrrr bro...... daftar terus dan lengkapkan..... 



Rabu, 4 Jun 2014

Samsung Tizen New




Samsung hari ini melancarkan telefon pintar terbaharunya menggunakan platform Tizen yang bermatlamat untuk memisahkannya dari Google Android dan menyifatkan peranti itu sebagai “Internet of Things.” 

android vs tizen who win?

pembesar alat kelamin lelaki






Seorang lelaki berang apabila alat yang dibelinya melalui talian untuk membesarkan saiz zαkarnya hanya mampu membuatnya nampak lebih besar tanpa sebarang pembesaran fizikal.

Menurut laporan Star Online, setelah membelanjakan RM450, beliau hanya menerima kanta pembesar.

Berang dengan apa yang berlaku, lelaki itu mengadu kepada MCA.


Batang besar. Konek besar. Burung besar. Punai. Cock. Kulup 7 inci

Rabu, 21 Mei 2014

Google Fiber Untuk Internet Lebih Laju



Apa itu GOOGLE FIBER?



Ya, macam fiber optic biasa juga, tapi dengan teknologi tersendiri, Google Fiber lebih laju berbanding internet (fiber optic) yg terdapat pada ISP lain.. google fiber download speed is 1000Mbps (1Gbps) n upload pula 1000Mbps juga~ Wow!

cek kelajuan<(HERE)> (iklan dan laman web sebenar)

Google fiber masih under promotion, dan dengar2 cuma perlu bayar sekali saja.. then tiada bayaran lagi.. i meant teda komitmen utk bulan2.. wah! sounds great~ ^^ tapi betul kaitu?



So far, baru Kansas City saja yg ada google fiber, next place yg ada ialah Utah.. then kemudian akan meluas-menular ke seluruh dunia~



Apa sebenarnya yang kita ble buat dgn kelajuan google fiber ni? Ok, sy kasi senarai di bawah;

- Kamu dapat tengo 997 HD video di youtube dalam masa 9minit 14saat
- Download Game Crysis 3 dalam masa 1minit 7saat..
- Dapat download complete season 3 (30episodes) Game of Throne (HD Videos) dalam masa 53saat!

GOOGLE FIBER IS STUPID FAST!!! 

sumber: Sabah Teknologi

Khamis, 24 April 2014

Qasidah Ya Hanana - Lirik dan Maksud Melayu | Lirik



Ya hana na
يَا هَنَانَا 
Betapa Beruntungnya Kami

ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد   بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد

dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad
Telah muncul agama yang didukung,  dengan munculnya sang Nabi Ahmad

يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد  ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله

ya hana na bimuhammad   dzalikal fadhlu minallah
Betapa beruntungnya kami dengan Muhammad (Saw), itulah anugerah daripada Allah SWT

يَا هَنَانَا

ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami

خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى   وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى

khusho bissab’il matsani   wa hawa luthfal ma’ani
Diistimewakan dengan as-Sab’ul Matsany (al-Fatihah), penghimpun rahsia bagi setiap makna

مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى   وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله

ma lahu fil kholqi tsani   wa a’laihi anzalallah
Tidak ada yang senilai dengannya, dan Allah mewahyukan kepadanya (Muhammad SAW)

يَا هَنَانَا

ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami

مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر    لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر

min makkatillamma dzohar    liajlihin syaqqal qomar
Ketika di Makkah bulan tampak terbelah deminya (Muhammad SAW),


وَافتخَرَت الُ مُضَر   بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام

waf takhorot aalu mudhor     bihi ala kullil anam
lalu kabilah Mudhar (kabilah Muhammad SAW) dibanggakan oleh seluruh manusia

يَاهَانَانَأ
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا   وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا

athyabunnasi kholqon   wa ajallunnasi khuluqon
Beliau adalah manusia yang terbaik ciptaanNya, dan teragung akhlaknya

ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا   سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله

dzikruhu ghorbaw wa syarqon    saa iruw walhamdu lillah
Semua berzikir ke atasnya samada di barat atau di timur, segala puji hanya bagi Allah SWT

يَاهَنَانَا

ya hana na
Betapa beruntungnya kami

صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام   المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام

shollu a’la khoiril anami   al musthofa badrittamami
Berselawatlah ke atas sebaik-baik manusia (Muhammad SAW) yang terpilih, sang bulan purnama

صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا   يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a’laihi wasallimu  yasyfa’ lana yaumazzihami
Sampaikanlah salam kepadanya, moga diberi syafaat di hari kebangkitan

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

يَا هَنَانَا

Qasidah Ya Hanana - Lirik dan Maksud Melayu

Ahad, 20 April 2014

Transport Race 2014 - Treasure hunt Iskandar Malaysia (Perbadanan Pengangkutan Awam Iskandar Malaysia)

Transport Race 2014 ( Johor Bahru )
Group Name: Zombie Kacak
Kedudukan : 22 from 60 team 

KLIK UNTUK IMAGE ZOOM
















Memang menyeronokkan treasure hunt kali ini. 

terdapat 3 pecahan group Putih Merah dan Biru. antara cabaran laluan untuk group kami (Biru).

antara pengangkutan yang digunakan untuk kesetiap destinasi adalah Public Transport bas dan teksi tetapi jika ingin mengunakan teksi syarat utama adalah kita kena booking onlien teksi itu menggunakan app MYTeksi secara online.



Khamis, 17 April 2014

pengasas DAP karpal sing mati kemalangan ngeri

Pesanan terakhir beliau..  "Anwar perlu bertaubat"


Khamis, 10 April 2014

Kemalangan ngeri perlumbaan superbike

KEMALANGAN NGERI SUPERBIKE. KEPADA MAT MAT REMPET BERHATI-HATI LAH SEMASA BERLUMBA.



LIHAT VIDEO 


Khamis, 3 April 2014

Cash out lagi 8shared


Alhamdullilah 8shared kali memang memberangsangkan, mana tidak nya kutooo berpeluang menggeCASH-OUTkan duit ni dengan sedikit usaha.




Tambah-tambah lagi 8shares sudah ada "8shared Mobile" yang boleh dipantau ddi phone S3 kutooo ni. tak payah lah nak open komputer nak buat update semua tu lagi. 

kemudahan inilah yang membantu peningkatan 8shared.

korang jangan ternganga nganga pulak tengok duit hasil ni terus jer daftar, tunggu lama2 pun taraaaaguna. dah memang terbukti. dah banyak kali cash-out.




haa klu yakin tu terus jer daftar di sini 8shared
kemudian downlod di android / google play

Selasa, 18 Mac 2014

KERJA KERAJAAN - LEMBAGA PERINDUSTRIAN NANAS MALAYSIA IKLAN JAWATAN KOSONG



LEMBAGA PERINDUSTRIAN NANAS MALAYSIA
IKLAN JAWATAN KOSONG
 
MPIB
 
Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia (LPNM) adalah merupakan sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani, dengan ini mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan secara KONTRAK sebagaimana berikut :-
Bil.
Skim Perkhidmatan / Gred
Jadual Gaji Minimum - Maksimum
Jumlah Kekosongan
Penempatan
a)   Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E27 RM 1,362.00 - RM 5,092.00 1 Selangor
b)   Pembantu Ehwal Ekonomi Gred E17 RM 929.00 - RM 3,377.00 10 Johor
Selangor
Kelantan
Perak
PERHATIAN KEPADA PEMOHON
a) Borang permohonan dan syarat-syarat lantikan boleh dimuat turun melalui laman web Rasmi LPNM iaitu http://www.mpib.gov.my/muat-turun-borang
b) Borang permohonan hendaklah lengkap berserta dengan salinan yang telah disahkan dan dikepilkan serta disusun mengikut turutan ::
  • Salinan Sijil Kelahiran
  • Salinan Kad Pengenalan
  • Salinan Lesen Memandu
  • Salinan Sijil Berhenti Sekolah
  • Salinan Kelayakan Akademik dengan transkrip – (Diploma/STPM/SPM)
  • Surat sokongan/kebenaran
  • Sijil-sijil penghargaan (tahun terkini) dan/atau sijil-sijil penyertaan (tahun terkini)
c) Pemohon dikehendaki menulis/nyatakan jawatan yang dipohon pada bahagian atas sebelah kiri sampul surat.
d) Hanya pemohon yang melepasi tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
e) Permohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas ENAM (6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya dan tiada makluman bersurat/lisan dikeluarkan.
f) Pemohon mestilah bersedia untuk berkhidmat di Pejabat Cawangan di seluruh Malaysia
g) Sebarang perbelanjaan untuk urusan permohonan dan temuduga adalah tanggungjawab pemohon sendiri.
h) Semua permohonan hendaklah sampai ke alamat dibawah sebelum / pada 27 Mac 2014 (Khamis)
Ketua Pengarah
Lembaga Perindustrian Nanas Malaysia
Wisma Nanas,
No. 5 Jalan Padi Mahsuri,
Bandar Baru UDA,
81200 Johor Bahru, Johor
(U/P : Unit Perkhidmatan, Bahagian Khidmat Pengurusan)


<(Muat Turun Syarat Lantikan & Borang Permohonan)>