Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Rabu, 25 September 2013

Dulu Listen! Listen! Listen! Sekarang Dayus! Dayus! Dayus! versi Mat Yo, Isteri Dan Pak Guard

DAHULU........





SEKARANG......






Khamis, 19 September 2013

Bila I/C / Kad Pengenalan Rosak





ermm apa pun tak boleh bila ic rosak lagi-lagi kalau nak keluarkan duit ASB, urusan bank, urusan rasmi.



yang paling menyampah kalau kita menunggu terlalu lama tu urusan penting, terus dia kata maaf kad ic encik tak boleh pakai, kita tak boleh terima sila buat ic baru... pehhhh menyirap rasanya. dah lah menunggu giliran berjam-jam last-last problem ic rosak... berkualiti ker tak ic ni. baik pakai ic lama tak rosak-rosak.

mesti korang pernah alami nya kan? bagaiman perasaan korang?

Selasa, 17 September 2013

Legoland Malaysia Hotel




 MAP


Legoland Malaysia Hotel opening soon pls book (HERE)

hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book

Water Park Legoland Malaysia











SINGAPURA - Legoland pertama di Asia yang melakar kejayaan besar pada tahun pertama operasinya, menyambut ulang tahun pertamanya hari ini di Nusajaya.

Taman tema keluara yang popular di Nusajaya, Iskandar Malaysia, Johor itu yang menjadi pemacu utama pelancongan di Selatan Malaysia, menganjur acara hebat bagi meraikan ulang tahunnya.

Pada usia setahun, Legoland berkembang pesat dan sudahpun merancang untuk menjadikannya sebagai resort yang mengandungi Taman Tema Air dan Hotel.

Perayaan khas diadakan sekitar kek Lego gergasi, yang dibangunkan dengan bantuan pengunjung sejak 10 hari lepas.

Ia diperbuat daripada lebih 300,000 bata dan berukuran tiga meter lebar.

Lebih 3,000 pengunjung taman terlibat dalam aktiviti pembinaan itu yang bermula pada 5 September, 2013 .

Sambutan hari jadi itu termasuk persembahan tarian, parti tarian kanak-kanak pertunjukan bungka api 3D Lego yang unik, dengan bata seolah-olah gugur dari langit.

Kek hari jadi sebenar turut disediakan untuk majlis itu dan dihidang di dalam Café .

H
asil jualan kek akan diserahkan kepada Wand Magic Merlin, sebuah pertubuhan kebajikan dunia untuk kanak-kanak kurang bernasib baik. 

Pengurus Besar Lego Malaysia, Siegfried Boerst berkata: "Kami gembira meraikan ulang tahun pertama kami bersama-sama pengunjung.

Ia merupakan
tahun yang sangat berjaya untuk Legoland pertama di Asia, dengan bilangan pelawat sudah jauh melebihi jangkaan.

"Sepanjang dua belas bulan yang lepas, kami telah menambah dua tarikan baharu dan tetamu kami ternyata lebih gembira.

Ketika menyambut kejayaan penting
ini, kami sudah pun merancang sesuatu yang lain, dan pada Oktober kami akan membuka tarikan baharu iaitu Taman Air," katanya pada sambutan itu.

Taman Air Legoland pertama di Asia dibuka pada 21 Okt tahun lepas dan menerajui transformasi Legoland Malaysia sebagai destinasi resort keluarga dengan menawarkan lebih 70 permainan, persembahan dan tarikan.

Boerst berkata pembaharuan pas tahunan sudah dimulakan secara dalam talian dan di Tiket Kaunter di Legoland Malaysia.

Mereka yang memperbaharui pas boleh menikmati lanjutan tambahan sehingga Disember 2014 jika Pas Tahunan semasa tamat pada September, Oktober, November atau Disember 2013.

Pelanggan Maybank juga diberikan tawaran istimewa jika mereka memperbaharuinya sekarang. - Bernama