Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Khamis, 18 Julai 2013

Jual Murah Superbike Yamaha R6





Yamaha R6 ADALAH moto idaman jejaki seperti kutooo pasti tak kelip mata memandang.. dikesempatan ini kepada sesiapa yang tak pernah dengar atau dah pernah kini kutooo nak bagi korang panaz.... bijik mata...




Yamaha YZF-R6 telah diperkenalkan pada tahun 1999 sebagai versi super sport Yamaha Superbike Yamaha YZF-R1, dan sebagai teman untuk lebih berorientasikan dijalanan Yamaha YZF600R terus dijual bersama-sama dalam kumpulan R6. Motosikal direka agar enjinya nampak benar-benar mampu menghasilkan lebih daripada 108 hp (81 kW) semasa bergerak. R6 adalah pertama di dunia  mengeluarkan  600cc empat lejang motosikal menghasilkan lebih 100 hp (75 kW) dalam bentuk stok.

YZF-R6 telah disemak beberapa kali sejak diperkenalkan. Bermula dengan 2003 model, R6 yang menjadi suntikan bahan api. Model tahun 2006 adalah peningkatan yang ketara dengan satu sistem pengurusan enjin baru yang mempunyai YCC-T perjalanan dengan dawai pendikit dan segenggam selipar multi-plate. Model ini diperbadankan di YCC-saya sistem pengambilan panjang boleh ubah untuk mengoptimumkan kuasa pada rpm enjin yang tinggi dan reka-bentuk bingkai Deltabox yang bertambah baik.




SPECS YAMAHA R6



MSRP*
$11,190 (Team Yamaha Blue/White) Available from October 2012
$10,990 (Matte Gray) Available from October 2012
$10,990 (Rapid Red/Pearl White) Available from October 2012
Engine

Type
599cc liquid-cooled inline 4-cylinder; DOHC, 16 titanium valves
Bore x Stroke
67.0 x 42.5mm
Compression Ratio
13.1:1
Fuel Delivery
Fuel Injection with YCC-T and YCC-I
Ignition
TCI: Transistor Controlled Ignition
Transmission
6-speed w/multiplate slipper clutch
Final Drive
O-ring chain
Chassis

Suspension / Front
41mm inverted fork; 4-way adjustable, 4.5-in travel
Suspension / Rear
Single shock; 4-way adjustable, 4.7-in travel
Brakes / Front
Dual 310mm floating disc; radial-mount 4-piston calipers
Brakes / Rear
220mm disc; single-piston caliper
Tires / Front
120/70-ZR17 58W
Tires / Rear
180/55-ZR17 73W
Dimensions

Length
80.3 in
Width
27.8 in
Height
43.1 in
Seat Height
33.5 in
Wheelbase
54.1 in
Rake (Caster Angle)
24°
Trail
3.8 in
Oil Capacity (with oil filter change)
2.75 qt
Fuel Capacity
4.5 gal
Fuel Economy**
40 mpg
Wet Weight***
417 lb
Other

Primary Reduction Ratio
85/41 (2.073)
Secondary Reduction Ratio
45/16 (2.813)
Gear Ratio - 1st Gear
31/12 (2.583)
Gear Ratio - 2nd Gear
32/16 (2.000)
Gear Ratio - 3rd Gear
30/18 (1.667)
Gear Ratio - 4th Gear
26/18 (1.444)
Gear Ratio - 5th Gear
27/21 (1.286)
Gear Ratio - 6th Gear
23/20 (1.150)
Warranty
1 Year (Limited Factory Warranty)


Jumaat, 12 Julai 2013

Selama Ini Kita Minum Air Mineral Mayat




Belum dapat di sahih kan lagi tapi cerita ini telah tersebar luas di ruang media facebook . Air mineral yang kita minum selama ini adalah air yang mengandungi air mayat. dikatakan kawasan tadahan air tersebut berhampiran dengan kubur cina. agak besar jugalah.




jika dilihat nama alamat company cuba kita search lokasi dimana company itu berada "Chuan Sin Sdn Bhd"




Jelas sekali ianya benar hanya lebih kurang 500m tadahan air dari kawasan perkuburan tersebut. adakah benar selama ini kita meminum air tapisan dari air mayat?

Teringat masa dulu pesan nenek kutooo jangan makan buah di tanah perkuburan nanti otak jadi bebal! sebab akar dia serap baja dari mayat.

Tapi apabila tanya pada ustaz google. kutooo jumpa soalan berikut yang mengatakan

soalan:
Apakah status tumbuhan buah-buahan yang ditanam di tanah kawasan perkuburan..Halal ke cam ne..org tua2 kelate ckp, makan buah2 dari kubur ni leh benak(bodoh)

Jawapan:
 Mengenai makan buah dari pokok yang tumbuh di kawasan kubur dan kaitannya dengan benak (bodoh), tiada nas yang mengatakan demikian dalam mana-mana kitab, kemungkinan ia adalah helah penjaga tanah kubur supaya budak-budak nakal tidak mencuri buah-buahan di kawasan kubur tersebut. WA


So kepada korang yang tak pasti nak minum ker tak air mineral tersebut tu kutooo tak kisah. kutooo dah stop dah nak beli air tersebut. korang kalu nak terus kan tak salah, teruskan lah,, keh keh keh....