Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Isnin, 16 Disember 2013

Berhati-hati dengan earphone yang misteri

Tajuk topik yang agak pelik tapi macam menakutkan. mana taknya earphone jer.... 

Siapa pernah beli earphone 2nd? ermmm mana ada org jual 2ndkan. korang tau ker benda tu pemiliknya siapa??? mana tau pemiliknya seseorang yang mati dibunuh!!!!.... keh keh keh...tp korang akan selamat kalau pemiliknya orang-orang yang selalu mendengar ayat-ayat a-quran melaluli earphone. betol tak?




kalau ada pun mesti korang kaki Pasar karat kan. suka beli benda yang 2nd ni he3... opssss itu bukan cerita yang kutooo nak sampai kan lah... tamat, tamat citer, kita sambung balik.


ini baru kisah sebenar apa yang menyebabkan benda ini MISTERI....




Cuba perhatikan earphone dibawah ini... tenung lama-lama nanti korang akan perasan sesuatu.......... yang MISTERI.....




sudah tenung lama-lama, kemudian kita gulung macam gambar bawah ni baik-baik untuk dimasukkan kedalam beg. gulung dengan kemas.....



 letak dalam beg.... lepas tu tunggu sehari kemudian.........






 
jeng jengggg....... lihat perkara misteri yang berlaku kepada earphone korang...








"berbelit-belit macam cipet, mcm cacing, macam ular..... haaaa dah lah aku letak baik-baik masa nak simpan ko leh jadi macam ni pulak... cipet2... tiba-tiba ayat-ayat lucah keluar dari mulut kutooo... huhuhu jangan marah atau abaikan jer ayat yang kutooo cakap tadi. hee i'm SORRRY..."


bohonglah kalau korang tak pernah alami macam dekat atas tu. kenapa earphone ni akan berbelit2 sedangkan masa kita simpan dia elok jer.... benda ni menjadi MISTERI........ sehingga sekarang......



Selasa, 19 November 2013

KEBAIKAN MEROKOK

Hari ni nak cerita tentang rokok. Sebelum tu kutooo nak g tau yang kutooo ni bukan kaki rokok. mintak2 dijauhkan. Sebenarnya ada kebaikan yang korag tak tau. Pelikkan? tu lah lain kali jangan lah pikir setiap keburukan tu tak ada kebaikan atau setiap kebaikan tak ada keburukan. 


semua yang diciptakan ada kedua-dua nya eeeee tiba-tiba kutooo buat ceramah. 



antara kebaikan merokok ni kita ramai kawan yang nak ajak merokok... org yang tak merokok confirmlah tak boleh join sama.. he3.. so kutooo lari jauh2 takkn nk tengok diorg merokok . terutama nya klu ad majlis2..






Sehinggalah ke akhir hayat diorg, mereka pergi pun bersama-sama. tinggal kutooo sorng-sorng lagi.. emmm sedih-sedih ditnggal kan... nak buat macam mana itu pilihan mereka...

tapi antara terbaik untuk kebiakan merokok adalah di dalam tandas. setiap kali kutooo masuk jer tandas confirm tak ada bau-bau yang menenangkan, wangi jer,, tp kalu tengok tandas tu org full juga lah.........


hakikatnya kalau korang nak tau ni adalah salah satu kebaikan merokok. Perokok ni kalau diorg masuk tandas konfirm diorg akan merokok, katanya dkt tandas lain sikit feel dia. nak ilangkan bau-bauan... tapi ada seperkara yang diorg tau tp buat-buat tak tau.. jeng jeng jeng.. jom kita ngendap apa perokok buat dalam tandas lama2... he3.... lariks...


APA LAGI KOMEN-KOMEN.. HE3

Jumaat, 15 November 2013

Cara Mengetahui Ketulenan MADU Asli

  

Bagi Pengemar madu asli yang tak nak tertipu sila pastikan madu yang anda beli itu adalah original. lihat pic 10 madu berbentuk seperti hexagon (segi enam).bentuk2 itu terjadi kerana ada molekul2 yang sangat asli dalam isi kandungannya.





Salah satu cara terbaik untuk memastikan keaslian madu itu sendiri. lihat video untuk tahu cara-caranya. video akan menyusul. kerana internet tak berapa ok.

Untuk memastikan anda tidak ketinggalan video tersebut sila like page kutooobamboo (disini) atau followr blog ini. Ini amat penting sekali kerana teknik ini paling murah dan senang.

Khamis, 10 Oktober 2013

Gambar Permainan Di Legoland Malaysia

Hotel Legoland Malaysia

Pembukaan Water Park Legoland kali ini lebih menarik. Legoland telah memberkan tiket masuk percuma sebanyak 5-10 keping kepada staff-staf nya.



Kalo sesiapa yang nak pegi Legoland Water Park ni da boleh beli tiket. Nak jimat beli tiket Legoland Water Park ini secara online. Ni harga online


Sempat lagi kutooo berposing

Type
Online Price (RM)
Adult (12-59)
84.00
Child (3-11)
64.00
Senior (60+)
64.00

So kalo sesiapa yang nak beli tike boleh beli kat sini www.legoland.com.my

gambar-gambar sekitar di Water Park Legoland Nusajaya Johor Bahru.















































Rabu, 25 September 2013

Dulu Listen! Listen! Listen! Sekarang Dayus! Dayus! Dayus! versi Mat Yo, Isteri Dan Pak Guard

DAHULU........





SEKARANG......






Khamis, 19 September 2013

Bila I/C / Kad Pengenalan Rosak





ermm apa pun tak boleh bila ic rosak lagi-lagi kalau nak keluarkan duit ASB, urusan bank, urusan rasmi.



yang paling menyampah kalau kita menunggu terlalu lama tu urusan penting, terus dia kata maaf kad ic encik tak boleh pakai, kita tak boleh terima sila buat ic baru... pehhhh menyirap rasanya. dah lah menunggu giliran berjam-jam last-last problem ic rosak... berkualiti ker tak ic ni. baik pakai ic lama tak rosak-rosak.

mesti korang pernah alami nya kan? bagaiman perasaan korang?

Selasa, 17 September 2013

Legoland Malaysia Hotel




 MAP


Legoland Malaysia Hotel opening soon pls book (HERE)

hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book hotel legoland malaysia nusajaya singapore book

Water Park Legoland Malaysia











SINGAPURA - Legoland pertama di Asia yang melakar kejayaan besar pada tahun pertama operasinya, menyambut ulang tahun pertamanya hari ini di Nusajaya.

Taman tema keluara yang popular di Nusajaya, Iskandar Malaysia, Johor itu yang menjadi pemacu utama pelancongan di Selatan Malaysia, menganjur acara hebat bagi meraikan ulang tahunnya.

Pada usia setahun, Legoland berkembang pesat dan sudahpun merancang untuk menjadikannya sebagai resort yang mengandungi Taman Tema Air dan Hotel.

Perayaan khas diadakan sekitar kek Lego gergasi, yang dibangunkan dengan bantuan pengunjung sejak 10 hari lepas.

Ia diperbuat daripada lebih 300,000 bata dan berukuran tiga meter lebar.

Lebih 3,000 pengunjung taman terlibat dalam aktiviti pembinaan itu yang bermula pada 5 September, 2013 .

Sambutan hari jadi itu termasuk persembahan tarian, parti tarian kanak-kanak pertunjukan bungka api 3D Lego yang unik, dengan bata seolah-olah gugur dari langit.

Kek hari jadi sebenar turut disediakan untuk majlis itu dan dihidang di dalam Café .

H
asil jualan kek akan diserahkan kepada Wand Magic Merlin, sebuah pertubuhan kebajikan dunia untuk kanak-kanak kurang bernasib baik. 

Pengurus Besar Lego Malaysia, Siegfried Boerst berkata: "Kami gembira meraikan ulang tahun pertama kami bersama-sama pengunjung.

Ia merupakan
tahun yang sangat berjaya untuk Legoland pertama di Asia, dengan bilangan pelawat sudah jauh melebihi jangkaan.

"Sepanjang dua belas bulan yang lepas, kami telah menambah dua tarikan baharu dan tetamu kami ternyata lebih gembira.

Ketika menyambut kejayaan penting
ini, kami sudah pun merancang sesuatu yang lain, dan pada Oktober kami akan membuka tarikan baharu iaitu Taman Air," katanya pada sambutan itu.

Taman Air Legoland pertama di Asia dibuka pada 21 Okt tahun lepas dan menerajui transformasi Legoland Malaysia sebagai destinasi resort keluarga dengan menawarkan lebih 70 permainan, persembahan dan tarikan.

Boerst berkata pembaharuan pas tahunan sudah dimulakan secara dalam talian dan di Tiket Kaunter di Legoland Malaysia.

Mereka yang memperbaharui pas boleh menikmati lanjutan tambahan sehingga Disember 2014 jika Pas Tahunan semasa tamat pada September, Oktober, November atau Disember 2013.

Pelanggan Maybank juga diberikan tawaran istimewa jika mereka memperbaharuinya sekarang. - Bernama

Khamis, 22 Ogos 2013

Lepas Raya Duit Pokai.. ada aku heran 8share





Ada aku heran lepas raya ni tak ada duit. haaaa (statement sakit hati) apa susah aku ada buat simpanan sebelum raya. dah tau dah lepas raya konfirm tak ada duit sementara nak tunggu gaji.

tengok-tengok lepas raya seminggu duit aku dah ada RM94.00 dah boleh cash out ni tak banyak pun. kau ada. (statement sakit hati

yang penting 8share.com ni telah meningkat kan income aku daripada rm0.00 kepada rm686.00. 

So sesiapa yang nak, boleh daftar kat sini. jangan risau , tak guna apa-apa modal pun. Sign Up free jer.

DAH TERBUKTI BOLEH BUAT DUIT. sesiapa yang dah mendaftar tu aku leh tunjuk ajar sampai berjaya. (baik nya saya)

Khamis, 18 Julai 2013

Jual Murah Superbike Yamaha R6





Yamaha R6 ADALAH moto idaman jejaki seperti kutooo pasti tak kelip mata memandang.. dikesempatan ini kepada sesiapa yang tak pernah dengar atau dah pernah kini kutooo nak bagi korang panaz.... bijik mata...




Yamaha YZF-R6 telah diperkenalkan pada tahun 1999 sebagai versi super sport Yamaha Superbike Yamaha YZF-R1, dan sebagai teman untuk lebih berorientasikan dijalanan Yamaha YZF600R terus dijual bersama-sama dalam kumpulan R6. Motosikal direka agar enjinya nampak benar-benar mampu menghasilkan lebih daripada 108 hp (81 kW) semasa bergerak. R6 adalah pertama di dunia  mengeluarkan  600cc empat lejang motosikal menghasilkan lebih 100 hp (75 kW) dalam bentuk stok.

YZF-R6 telah disemak beberapa kali sejak diperkenalkan. Bermula dengan 2003 model, R6 yang menjadi suntikan bahan api. Model tahun 2006 adalah peningkatan yang ketara dengan satu sistem pengurusan enjin baru yang mempunyai YCC-T perjalanan dengan dawai pendikit dan segenggam selipar multi-plate. Model ini diperbadankan di YCC-saya sistem pengambilan panjang boleh ubah untuk mengoptimumkan kuasa pada rpm enjin yang tinggi dan reka-bentuk bingkai Deltabox yang bertambah baik.




SPECS YAMAHA R6



MSRP*
$11,190 (Team Yamaha Blue/White) Available from October 2012
$10,990 (Matte Gray) Available from October 2012
$10,990 (Rapid Red/Pearl White) Available from October 2012
Engine

Type
599cc liquid-cooled inline 4-cylinder; DOHC, 16 titanium valves
Bore x Stroke
67.0 x 42.5mm
Compression Ratio
13.1:1
Fuel Delivery
Fuel Injection with YCC-T and YCC-I
Ignition
TCI: Transistor Controlled Ignition
Transmission
6-speed w/multiplate slipper clutch
Final Drive
O-ring chain
Chassis

Suspension / Front
41mm inverted fork; 4-way adjustable, 4.5-in travel
Suspension / Rear
Single shock; 4-way adjustable, 4.7-in travel
Brakes / Front
Dual 310mm floating disc; radial-mount 4-piston calipers
Brakes / Rear
220mm disc; single-piston caliper
Tires / Front
120/70-ZR17 58W
Tires / Rear
180/55-ZR17 73W
Dimensions

Length
80.3 in
Width
27.8 in
Height
43.1 in
Seat Height
33.5 in
Wheelbase
54.1 in
Rake (Caster Angle)
24°
Trail
3.8 in
Oil Capacity (with oil filter change)
2.75 qt
Fuel Capacity
4.5 gal
Fuel Economy**
40 mpg
Wet Weight***
417 lb
Other

Primary Reduction Ratio
85/41 (2.073)
Secondary Reduction Ratio
45/16 (2.813)
Gear Ratio - 1st Gear
31/12 (2.583)
Gear Ratio - 2nd Gear
32/16 (2.000)
Gear Ratio - 3rd Gear
30/18 (1.667)
Gear Ratio - 4th Gear
26/18 (1.444)
Gear Ratio - 5th Gear
27/21 (1.286)
Gear Ratio - 6th Gear
23/20 (1.150)
Warranty
1 Year (Limited Factory Warranty)