Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Selasa, 31 Januari 2012

Duit dari Churp-churp berganda-ganda lah.. Yahooo



kalau sesiapa yang masih belum register Churp-Churp silalah register DISINI

Kuat Makan boleh menang duit

Apa ingat orang yang kuat makan ni tak boleh menang pertandingn ker?

Join Here

Agak-agak kalau anda dah terlebih makan boleh lah cek BMI sini

Rawatan Darussifa' yang memberi pengalaman pertama

Selama ni kutooo tak pernah lah pergi pusat2 rawatan islam ni. suatu hari ayah kutooo mengajak ke Pulai Perdana, Kangkar Pulai untuk jumpa dengan Ustaz dekat sana. Ayah kutooo pergi sana untuk mintak air yang di baca dengan ayat-ayat suci Al-quran je..

Kutooo pergi lah petang hari khamis. berpusing2 cari rumah nya, kata ayah kutooo dia pernah pergi sini sebelum ni tp dah lupa jalannya mana satu.. so malas ni cari2 ayah kutooo tanya lah lah orang2 dekat situ.. dan akhir nya jumpa...

tapi tengok umah dia tertutup, try beri salam tak ada orng keluar, lpas tu terperasan ada note dkt dinging dia Rawatan Darussifa', ohhh ni mcm rawatan islam jer.. first time lah g tempat2 macam gini.. tp ari ni tutup hanya dibuka pada Selasa dan Jumaat pada pukul 9.15malam, siap kena ambil giriran lagi. No giliran akan dibuka pada hari itu selepas jam 3.00ptg..

tibalah hari jumaat malam selepas Isyak kutooo g. tapi lupa nak ambil no giliran sebb fikir tak ramai org.. peh sekali datang sampai pintu pagar. menyesal tak ambil no awal2 dapat no 19. tanya2 org dkt situ n bebual ada yang datang dari Gelang Patah, Senai, Skudai dan Nusa Jaya, rata2 dekat situ dah pernah dtg banyak kali.

tunggu dari no. 1 pesakit nya budak lelaki muda dlm umur 16-17thn badan nya dimasuki makhluk halus.. semasa di rawat tu suara nya memekik seakan suara nenek tua "Sakittt... huuuu.. sakittt... taknk keluar... aku suka dia...." peh menyeramkan betul susana ketika itu... tunggu punya tunggu giliran no. 1 hampir pukul 11 baru selesai... peh no kutooo yg ker no. 19.. pukul berapa lah baru siap... 

Tiba2 ada pakcik bagi no kat kutooo kerana no ni tak ada org yg dtg.. dpat lah no 11, so tunggu punya tunggu sambil tengok org yang dtg makin ramai.. selesai satu persatu tibalah giliran kutooo pada pukul 1pagi lebih.. peh ngantok..... just nk mintak air jer... jenoh tunggu.. tp tak apa yang penting macam2 ragam kutooo tengok pesakit2 yang datang... 

so sesiapa yang ada masaalah yang memerlukan rawatan islam seperti anak selalu menangis malam2, Saka, sakit2 sila datang ke Pulai Perdana berdekatan dengan sekolah rendah rumah no 32, nama jalan tak taulah.. cari lah sendiri yer... jangan fikir soalan bayan.. bayaran sesuka hati.. tapi memadai lah yer...

Gambar tak berapa jelas sebab ambil gambr curi2 org terlalu ramai.. malu nk ambil gambar.. hu3
sesak sampai diluar rumah org masih menunggu

Jumaat, 20 Januari 2012

AkuJimat vs AngryBird

Games AkuJimat buatan Malaysia??? akan besaing dengan Game AngryBird?? 
Apa yang menghairankan Game AkuJimat ni adalah ada kena mengena dengan seseorang individu berpengaruh di Malaysia... 

Kalau korang download and play korang akan faham lah apa kutooo nak citer... siapa manuasia lah yang buat Game Fitnah ni...

Hanya untuk Produk Apple : Download

Khamis, 19 Januari 2012

BLOGLIST BLOGFYNA 2012


Kutooo agak tertarik dengan Segmen ini syarat2 nya kebayakkan syarat TAKPAYAH.... 

Apa yang takpayah tu  BlogFyna... 

Syarat-syarat yang blogfyna kata tak payah..

1) Takpayah nak follw (tp korang sanggup ker tak follw blog ni.. sampai hati :( 
2) Takpayah tag kawan-kawan (mudahkan) ehh susah-susah
3) Tak Payah tarikh tutup? opss salah tak ada tarikh tutup.. hu3

Tp yang blogFyna minta hanyalah.... 
Nama Blog: kutooobamboo blogspot
URL Blog: http://kutooobamboo.blogspot.com
Status: Bujang (he ni saje-je letak mana tau ada hati2 yang terbaca berkenan)

tp nak naya something lah yang ketogori B tu aper yer kurang jelas?

itu jer. tak susah kan.. jom join di SINI

Rabu, 18 Januari 2012

Tutorial - Jom belajar back up blog sebelum kena hack

Assalammualaikum... Alhamdullillah kepada sesiapa yang terbaca kamu semua memang beruntung.. teruskanlah membaca kerana tutorial ini benar2 membantu kutooo selepas terkena serangan hack yang lepas.. 

Dipendekkan cerita setiap blog korang WAJIB kena backup dulu.. tp korang tau tak bagaimana nak back-up blog korang?.. senang dan mudah jer... korang hanya perlu baca stepnya dan buat... pls mesti buat .... kalu korang sayang blog korang...

1) Pergi ke Dashbord dan klick Design - Edit HTML - tick dlm kotak Expand Widget Templates..


2) Highlight template dan copy...
3) korang pergi desktop korang click kanan/ open text document


4) paste kan yg copy tadi dalam ruangan text document dan save (semasa save renamelah nama blog korang nti suatu hari memudahkan semasa pencarian).


Selamat mencuba.. pastikan korang buat tuk keselamatan...

P/s: boleh Share tp letak sumber...

Selasa, 17 Januari 2012

5 hari demam yang memberi pengajaran


Alhamdullilah kutooo hampir baik dari demam yang sebenarnya adalah satu cara Allah S.W.T mengambil pedulli tentang diri kita.. sekirangya kita tidak di timpa penyakit hampir berbulan2 walaupun demam panas sesungguh nya Allah telah hampir lupa menjaga si hambanya... "nak tazkirah panjang2 tak tau nak tau lebih lanjut tanya lah Ustaz yer.. ni pun dgr dri ceramah Ustaz Sekolah dulu"

Kutooo ni bila nak kena jangkitan deman ni cepat2 kutooo beli ubat penadol lps tu confir esok baik punya... tp disebabkan selsema datang dulu kutooo g lah klinik tuk cek ngan doktor, 

Kutooo: Saya rasa macam nak selsema lah doktor, demam tak ada, leh kasik ubat selsema tak? 
Doktor (pertama): ohh tu tandanya nak demam, tp tak per sy bagi ubat selsema dulu nati klau demam dtg lagi yer...

dan esok nya kutooo pun berasa pulih dari selsema.. tp entah patah rasa badan ni biase jer.. tp penat giler asyik nak tido jer.. tp still  ok... malam tu jer dah rasa mengigil.. ni tak boleh jadi ni... g klink lagi lah ... hu

kutooo: Saya rasa macam nak demam lah...
doktor (Kedua): kelmarin ada dtg kan.. (doktor tengok rekod dlm buku 555 dia)
kutooo: yer ari tu selsema jer ari ni tiba2 badan rasa nak demam batuk tak ada.. sy taknk ubat selsema tau doktar sebab ari tu dah ambil.
doktor: okay.. (aku taulah)
kutooo: doktor nak MC yer...
doktor: Okay

Balik dari klinik tu terus makan ubat dan tido bangun, tido bangun sampai lah ketahap tak boleh bangun.... sampai meragkak-rangkak nk kluar bilik tp tak adalah tahap merangkak macm baby... ha2

Dalam masa yang sama demam semakin ok tp sendi2 rasa sengal2 dan bintik2 gatal merebak satu badan.. pehh . kepala pening2, leher tegang... tekak terasa perit bila menelan sesuatu.. so tak leh tahan jumpa doktor lagi nampak nya... ubat yd dikasik tu tak berkesal langsung..

kutooo: Bdn saya sengal2 tekak sakit... tp deman dah ok.. cuma time bangun dari tido tu jer badan sakit.
doktor (ketiga): ok sy kasik ubat sakit tekak dan ubt demam sikit dan ubat sapu..

balik umah tu abah suh beli kelapa muda.. kutooo apa lagi trus pandu kete g kedai buah beli 3 biji kelapa muda... pehh sedap tak terkira.. dah lah beberpa ari ni tak selera makan kena dengan air kelapa muda mmg sedap... 

Alhamdullilah keesokan harinya kesan dari minum air kelapa badan yang sengal2 ni kempalih pulih sedia kala..

moral of the stories: baik kutooo minum air kelapa jer start dari kena demam kos tak banyak dari makan ubat doktor PANEL!!! yang tak berkesan tu..

Jumaat, 6 Januari 2012

Allhamdullillah duit kutooo masuk balik RM100.00



Ni bukan citer pasal duit BE Nuffnang atau Churp-churp.. ni citer ttg duit kutooo yang ditelan semasa hendak mengeluarkan duit di mesin ATM Terminal Larkin, Johor..

Beratur punya panjang tiba lah time kutooo tuk cocok duit keluar... everything ok tp semasa nak keluar duit tiba2 mesin ATM tu ter Restart, tersangkut duit masa nakkeluar.. cuak kutooo dah lah time tu duit tinggal sikit... terus kutooo jumpa Abg Polis depan Mesin tu.. tp dia ckp kena pg bank yang terdekat. ayoyo selamat takpayah nak buat report2 polis sebb ni kecik punya hal..

time tu hari ahad 1/1/2012. so bank tutup, so kutooo pergi time esok nya lah.. tiba di konter pertayaan bank kutooo pun terus mengadu nasib.. kak duit saya kena telan.. bla...bla.. bla..

ok dik senang jer keluarkan kad ATM.. dan akak akan isikan borang.. tak lama pun... setelah selesai akak tu kata awak akan terima duit ini dalm masa 4hari bekerja.,,, hahahaha,, dalam masa 4hari tu kutooo tunggulh.. duit tengah sesak ni.. dan pagi jumaat kutoooo cek bank online .. huaaaaaa alhamdullillah masuk juga akhirnya... tp masa ni kutooo tgh bnyk duit.. hu2 alah duit ASB.. jangan jeles... 

Rabu, 4 Januari 2012

Segmen YY | Mengapa saya Berblogging

Waduh-waduh yanayassin nak tau ker Mengapa kutooo berblogging? tak baik tau.. ha3.... ok lah kalau nak tau jugak kena ambil tisu lahhh.. takut tak sempatlahh cerita,  korang sudah meleleh air mata... 

ok start dari kutooobamboo wujud didunia ini kutooo ada dua blog satu kutooobamboo satu ceritaharian.. 

pada suatu hari kutooo jalan2 dekat kedai mamak so ketika dalam berjalan kutooo ternampak seorang pekerja kedai mamak tu korek idungg,, cissss... ini citer masa kutooo nak makan tengah hari bukan pasal "Mengapa Kutooo Berblogging" hahah dah lari tajuk pulak..

oklah kutooo jd serius sikir yer,, ha3 citer dia gini.. kutooo rasa tercabar terharu dengan mialiana kerana beliau ni lah yg mengajar kutooo tuk berblogging dengan baik dan jangan sellau copy paste entry orang tanpa meletak sumber. betul2 tu kak Mialiana.. atas tunjuk ajar beliau kutooo dapt banyak faedah:
-Dapat tambah follwer:
-blog kutooo ni bukan dari ketogari poyo (copy/paste)
-Hu2.. dapat BE dari Nuffnang...
-churp-churp pun dapat skurg-kurnya satu iklna dapat RM2.00 (ok lah tu dari tak ada, siapa nka kasik)
-Pengatahuan bertambah..

Cuma satu jer yang kutooo nak g tau Kenapa Kutooobamboo Berblogging? sebab kutooo nak jadi salah satu blogger lelaki yang kurang di dunia blog ini.. hahaha..

Orang Malaysia macam Perempuan (Puteri Gunung Ledang)

Disebutlah kisahhhh hahaha..... (tolong buat lenggok sedang bersyair yerk)
Suatu ketika dahuluuuu lululu.....(Ni pun sama tapi bagi felling sikit)
Tanah Melayu digemparkan dengan kisah Puteri Gunung Ledang.. (part ni korg tak payah lah nk lenggok2 syair)

opsss dah lah tak pandai kutooo nak bersyair panjang2...

dipendekkan cerita mlm semalam kutooo lepak umah member dtglah seorg jiran dia ni kata nya dia kerabat raja (tp kutooo mmg dah tau dah) kerabat sultan Johor, sedara dua pupu..

so dah jumpa orang2 kerabat ni mesti lah citer pasal beliau.. asal usul sultan kita, dari mana dtg nya, kita ni orang melayu dtg dari mana..., tp semua tu kutooo tau lah sikit..

tp ada satu topik yg begitu menarik perhatian kutooo " Orang Malaysia ni Sebenar nya macam Perempuan "


Isnin, 2 Januari 2012

Nak bela ker anak kucing kutooo ni? Ada sesiapa nak?

Putih2.. apalah nasib anak2 ko yerk.. kutooo bukan nya apa setiap kali ko melahirkan anak2 ko semua nya comel2... ni dah masuk kali ker 5 ko mengandung anak luar nikah... ha3...

Anak2 Putih yang belum diberi nama lagi..
 Kutooo bukannya apa dah tak sanggup lagi jaga kome ni.. sllu berak2, ko taulah sblm ni anak2 ko semua kutooo letak dekat kedai2 makan...(nak bagi ko kenyang) kalau kutooo duk kampung ker tak per leh bela ko lagi tp ni duk umah taman, dah lah anak2 ko selalu berak2...lepas tu bapak anak2 ni tak tau dari mana dtg nya..

Ni paling comel (jantan) color putih tompok kelabu, warna ekor itam, memag unik..

color ko biase2 jer... tp dahi tandi M tu mmg unik

Ni paling meriah susah tul nak ambil gambar dia statik

Alah2 comel2 tak color mereka tu...

GENERASI KE EMPAT ANAK2 PUTIH YANG TELAH DI BELA OLEH ORANG LAIN

Kutooo memang terpaksa menyerahkan generasi ke 4 ini kepada jiran2.. sebab tak tahan lagi nak bela.. inilah cara terbaik untuk kutooo tidak menyiksa haiwan..


Tinggal kenangan

Tinggal kenangan juga

Ada sesiapa yang nak ker? hu3 kalau nk meii dtg umah kutooo ambil.... (hu3) ni kalau jual satu ekor Rm100.00 untung kutooo, tp kutooo bukan jenis macm mak ayam yerk nak jual2 anak, org klulsh betul2 nak dtg lah yer.. kedtgn anda dinanti-nati kan.. alamat Kangkar Pulai, Johor Bahru, Johor.... cepat selagi kutoooo bernasib baik tuk serah kan kepada jiran2 atau ke kedai2 makan....