Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Rabu, 28 Disember 2011

Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com

Pencarian Blogger Aktif
Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011


Alamak kutooo terlepas peluang nak join, tp masih sempat lagi tarikh tutup nya 31/12/2011, (cepatnya Mialiana  buat segmen) tp tak apa kutooo join juga sebab nya....

Kalau tak join kutooo tak dapat trafik yg tinggi tau, yelah Mialiana kan antara top blogger yang terkenal kat Malaysia ni, rugilah kalu tak join..

Entry Mialiana yang membuktikan beliau ni terkenal;


JELAS TERBUKTI KESAHIHAN TENTANG MIALIANA NI.

Apa lagi blogger-blogger sekalian cepat2 lah join ini segmen mahu tunggu apa lagi. Baca Syarat-syaratnya baru boleh join.



mialiana.com

Jumaat, 23 Disember 2011

Kalkulator Berat Jisim Badan

Tadi kutooo tekan SINI tuk tahu berat badan ideal kutooo peh ingatkan berat badan kutooo ni ok tapi emm mcm tak percaya jer result nya sebab kutooo ni macho org nya n tinggi lampai.. tak kan lah berat cam gambr kat bawa tu mustahil... siapa yg kenal dgn kutooo pasti tahu / menidakkan gambar yang dibawah ni.. tp tak per kalu korg nak try DISINI tp kalu terlebih berat tu paham2 jelah 

amalkan cara hidup sihat TUTORIAL AMALAN HIDUP SIHAT


Budak baju merah tu bukan saiz kutooo yer kutooo kurus tau., jgn tergoda dgn gambar diatas

Nik Aziz Nazak??? Akibat sakit Jantung..



Datuk Niz Aziz Nik Mat dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi, ICU Hospital Pakar Perdana, Kota Bharu, pagi tadi akibat diserang sakit jantung.

Walaupun kutooo ni bukan sepolitik dengan beliau tetapi atas dasar orang Islam  kutooo sentiasa mendoakan kesejahteraan agar pulih sedia kala.. Dan kutooo berseru kepada rakyat Malaysia utk sedekahkan Al-Fatihah agar Datuk Nik Aziz sembuh sediakala... Al-Fatihah

TOTURIAL CARA HIDUP SIHAT

Rabu, 21 Disember 2011

Agihan ASB 7.65 Sen Dan Bonus 1.15 Sen Seunit

 
Sumber : TV3
Amanah Saham Nasional Berhad, ASNB, hari ini mengumumkan agihan pendapatan 7.65 sen dan bonus 1.15 sen seunit bagi skim Amanah Saham Bumiputera, ASB untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2011.
Ia, peningkatan 0.15 sen seunit berbanding 7.5 sen seunit yang dibayar tahun lalu. Jumlah pengagihan pendapatan membabitkan 7.04 bilion ringgit itu, peningkatan 21% berbanding RM5.82 bilion tahun lalu. Bagi pembayaran bonus pula RM628.29 juta oleh PNB. Pembayaran itu akan memanfaatkan 7.3 juta pemegang unit.


Kutooo pinjam RM10K agak2 berapa yerk dapat.. hu3..  berduitlah kutooo yer awl tahun ni... hu3

Selasa, 20 Disember 2011

Bagaimana blog kutooobamboo kena Hack

Hampir seminggu blog kutooo diserng Si Hacker.. sampai kutooo rasa career kutooo sebagai Blogger akan berakhir tak lama lagi... tp alhamdullilah atas bantuan GILAMODIFIED dan rakan2 yang comen dalam entry beliau, dptlah kutooo mencuba step2 yg harus dibuat..

Klick untuk besar

Antara comen entry yg menolong kutooobamboo. tq

Selepas apa yg Adam Fikri jelaskan kutooo pun follw...  and akhirnya diatas tunjuk ajar tu kutooo dpt msj dri si Hacker ini antara nya kenapa beliau hack blog kutooo adalah...


Post entry yg di hantar:
Why i am doing this?
coz i care with ur belogsipot
why?
Coz i dont want another person take over n fully deface ur belogsipot
lol
Ok admin, i know rite now u are using a weak passwor for your email acc
Dont put the same password for all ur acc,
E.g 
Fb pass ur put = 123456
Yahoo pass = abcdef
Gmail pass = 123abc
Ok now take a minute, and think,
if ur enemy guesing ur email password
and they successful login to ur email acc
then they take ur personal information,ur secret or whateava
which is personal for u, and they publish to public..
what will happen? 
OMG!! 
I hope ur understand what i mean..
lol

Ni masej nya:
ok anda login ke blogger.com
pastuh anda pegi kat dashboard
then anda pegi bahagian template..
ok kat sini ada 3 " | Edit HTML | Pick Classic Template | Customise Design | pastu edit html tu ignore jek, tekan pick classic template, ort customise design.. tq - b3nt3n -


BACA SEBAB-SEBAB BLOG INI DI HACK!!!

Setelah selesai masalah diatas tu tiba2 kutooo teringat satu perkara yg menyebab kan kenapa mereka ini boleh hack kutooo.. citer dia gini suatu masa kutooo log in Facebook ada link web di wall kutooo so tanpa ragu-ragu kutooo pun click dan open new tab dan dapati dihalaman itu 100% macam halaman sign in facebook..

Tolong klick ini kerana ia benar2 penting!!!!

apalagi kutooo masukkan lah email dan passwod FB kutooo tiba2 tab itu closed secara automatik semasa kita klick log in...kutooo buat2 tak tau... ingat FB adaproblem ker.. rupanya INI ADALAH TEKTIK HAKER TUK CURI KITA PUNYA EMAIL DAN PASSWD FB..

KEPADA SI PEMBACA SILA SHARE CITER INI TUK SEMUA..

Selasa, 13 Disember 2011

Tips Bagaimana Mahu Beli Hanphone Murah yang Original


Handphone ni kutooo beli di Singapore beli pada tahun January 2010 2nd SG300.00 = RM690.. memang berbaloi beli tepon dkt Singapore ni kerana di Malaysia Satio 2nd masa tu harga cecah RM800.00, so tanpa dipikr panjnag kotooo sebatlah tepon ni beli di Singapore. Kenapa murah? Sebabnya teknologi disana lagi maju dari kita, tepon2 jenis macam gini dah tak laku pasal tu diorg jual murah..
Ini adalah salah satu hanphone kegemaran kutooo tp kutooo akan cari di Singapore jer dekat sana kan murah2 and original.. tp kalu korang sukak gak nak beli klick lah SINI.. mana tau dapat murah..

Isnin, 12 Disember 2011

Download Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) RM500


Tiba-tiba susana jadi jem dekat kawasan Bangunan Hasil ni.. rupa-rupanya nk ambik Borang Bantuan Rakyat RM500.00. apa susah-susah downlad jer lah dekat SINI..

yang hairan nya kenapa mereka sangup bersusah payah semata-mata nak ambil borang tu.. dah lah kena bayar parking atau pun kena letak kupon,, rugi-rugi ada yang pulang saggup naik bas, teksi tuk ambil.. 

emm semalm dkt kedai photostat tempat kutooo ada dijual borang ni.. RM0.20 jer... tapi ramai taknk beli sebab takut ditipu, bagus juga ada yang berpandangan macm gini.. tp rugi lah bro.. mereka jual sebab kos pencetakakn dgn harga ketas ... 

LANGKAH UNTUK DOWNLOAD:
1) CLICK DISINI UNTUK AMALJARIYAH:
2)BORANG RM500 DISINI
3) LAMAN WEB RASMI

Jumaat, 9 Disember 2011

Penjelasan Royalty Ombak Rindu di MHI kepada Penulis Novel





Ari ni tak kejer so dpt lah tgk tv pagi2 .. topik panas yang kutooo dengr tntg royalty penulis ttg filem Ombak Rindu begitu sedikit.. td temuramah telephone Penerbit Alaf 21. yang merungkaikan pembayaran dibuat sebanyak rm4,000.00 shj tp akan dibahagikan kepada alaf 21 dan penulis.... 

Beliau menjelaskan lagi kpd penulis supaya jangan risau ttg pembayaran itu kerana efek dari filem itu penjualan Novel akan meningkat kepada 40,000 naskah dan tentu sekali penulis akan dapat RM80,000++ mungkin lebih...

Sebelum ini ombak rindu telah di terbitkan pada tahun 2002. dan telah di edit sebanyak 5 kali. tak silap selepas penjualan meningkat pencetakkan dibuat sebanyak 25kali sehingga tahun 2007. slepas itu penjualan buku berkurangan.... 

Penerbit alaf 21 tidak menyangka akan filem ombak rindu meletup... krn sebelum ini novel dari alaf21 ada juga difilemkan tetapi tak meletop....

oklah setakat itu jelah penjelasan kutooo lain kali sambung.. sebb tak paham sangat ttg citer2 yg tak manis ddgr... 

APA-APA PUN KUTOOO NAK DENGAR MESTI KES NI DISELESAIKAN MENANG-MENANG... bagi kutooo sebagai penulis mesti dpt lebih... penat2 jer ngulas otk tuk menghasilkan novel.. susah tau... 

Khamis, 8 Disember 2011

Download JPA (Pekeliling Perkihdmatan "Saraan Baru Perkidmatan Awam")

 


Senarai Pekeliling Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA)

Selasa, 6 Disember 2011

Tangga Gaji Gred N dalam Sistem Gaji




Gred Terbaru:
Gred N5-1 (SSM - N11) 850 - 2390 kgt 80
Gred N4-1 (SSM - N17) 955 - 2780 kgt 95
Gred N4-3 (SSM - N22) 1920-3530 kgt 115
Gred N3-1 (SSM - N27) 1410-4185 kgt 145
Gred N3-4 (SSM - N36) 3035-5555 kgt 180
 UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT DAN DOWNLOAD DISINI

Khamis, 1 Disember 2011

Gaji SBPA 2012. Pekeliling Baru Bulan Disember Ini!! Apa Kata Semua Penjawat Awam?



campaign image
    Pekeliling Gaji SBPA 2012 baru akan keluar tidak lama sahaja lagi disebabkan Rang Undang- Undang Pembekalan 2012 telah pun diluluskan di Dewan Rakyat pada 23/11/2011 jam 10:33 malam yang lalu. Dan….antara perkongsian maklumat yang kami terima setakat ini berkenaan dengan dengan sistem gaji SBPA baru 2012 ialah :

    1) Skim Gaji SBPA 2012 Baru: “Exit Policy”

    Mana-mana kakitangan kerajaan yang dinilai tidak mampu menjalankan tugas secara fizikal dan mental, akan disarankan supaya berhenti. Manakala kepada kakitangan kerajaan yang cemerlang tetapi disebabkan tiada promotion jawatan dalam organisasi tersebut, anda dinasihatkan supaya bersara dengan berbekalkan PERKS yang lumayan.
    Walaubagaimanapun, kepada sesiapa yang berada dalam pengurusan premier dijangka agak kurang selamat. Pencapaian mereka ini akan diukur berdasarkan outcome & kesan, bukan lagi output seperti yang sebelumnya.

    2) Skim Gaji SBPA 2012 Baru: Pengredan Semula Jawatan

    Akan wujud pelbagai lapisan gred seperti berikut (secara kasar) :
    • Premier
    • Jusa
    • Pengurusan Tinggi
    • Pengurusan dan Profesional
    • Pelaksana
    Kalau diikutkan gred Premier dan Pelaksana adalah merupakan gred baru yg diwujudkan bagi mewujudkan kategori penjawat awam yang telah digred semula mengikut keperluan organisasi.
    Maksudnya kalau ambil gred bawah sekali iaitu Pelaksana, seseorang yang sekarang ini hanya bertugas sebagai pemandu, kenalah ada multiskill, mampu buat kerja tambahan yang lain seperti jadi tukang bancuh kopi, tukang photostat, tukang taip, tukang angkat telepon dan lain-lain lepas ini.

    3) Skim Gaji Baru SBPA 2012. Penilaian Markah Penjawat Awam

    Bagi sistem gaji SBPA yang baru ini, markah penilaian akan menentukan kenaikan gaji penjawat awam. Secara kasar akan dinilai seperti berikut :
    • Markah 95% keatas – kenaikan gaji adalah 15 %
    • Markah 85%-95% – kenaikan gaji adalah 8%
    • Markah 75 % – tiada kenaikan
    • Markah 70 % – disyorkan tamat perkhidmatan

    4) Jadual Gaji SBPA 2012 Baru  : Sistem Gaji Baru

    Mengikut formula yang digunakan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) selepas menjalankan kajian, secara kasarnya, gaji penjawat awam bermula daripada jawatan KSN adalah seperti berikut :
    P/S : Jikalau ada maklumat yang ingin dikongsikan berkenaan dengan Sistem Gaji SBPA (Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam) 2012 yang baru ini, dipersilakan untuk dibincangkan bersama.
    PP/S : Ada maklumat tidak rasmi yang kami perolehi, ada yang maklumat yang sudah hampir pasti akan dilaksanakan. Walaubagaimanapun, setakat ini, apa pandangan anda “cakap-cakap” berkenaan dengan skim gaji SBPA 2012 yang baru ini?


    Sumber: disini

    Rabu, 30 November 2011

    Calender 2012

     campaign image
    Calender 2012 (General)



    Calender 2012 for Malaysian (OPEN)




    Calender 2012 Sexy (OPEN)


    DOWNLOAD FIREFOX AURORA HERE

    Selasa, 29 November 2011

    Firefox Aurora



    A few days ago, I posted an article at Mozilla Hacks introducing the developer tools in the latest Firefox Aurora. This week, I’d like to follow up with a video introduction that touches upon the new page and style inspection features, as well as our improved Web Console and Scratchpad features.
    Enjoy these new tools, and let us know what you think!

    DOWNLOAD LATEST FIREFOX AURORA HERE




    Source: http://blog.mozilla.com

    Rabu, 16 November 2011

    Lelong Kastam

    Ingin rasanya kutooo membeli barang lelong dengan harga murah seperti kereta... apa faedahnya? ohhh banyak faedahnya 1st barang yg kita beli itu tidak merugikan sekirangan harga lelong itu jauh lebih murah dan kedua nya kita nak jual balik pun UNTONG... ohhh agak2 nya nilah yang dilakukan oleh pembeli kereta lelong kastam... 

    tp kepada pembeli jangan risau tentang kereta lelong kastam kerana no plat kereta telah di register kpd no baru. so tak payah risau sekiranya kereta yg anda beli itu sebenrnya kereta gangster pailang...

    salah satu kereta gangter yg di tembak. apa kena mengena gambar ni dgn citer aku yer.. ha3
    so kena hati2 apabila membeli. tanya dulu kenapa kereta ini dirampas.. mana tau kereta berkenaan digunakan untuk seludup benda haram sperti arak atau babi... hu3 selisis ??? empat puluh empat.. 

    pic ni curi dekat Gilamodified tp bukan pasal dia beli dekat kastam tp cuma tgk jer blog Bro ni, byk citer pasal kereta. tp bukan pasal kereta lelong kastam.. baca2 lah yer...  sje jer lari dari topik.
    kepada sesiapa yang berminat lihat lah info Lelongan kereta kastam : http://www.customskl.gov.my/
    atau blogger paling popular ttg kereta lelong kastam : http://kadikluang.blogspot.com/

    Khamis, 10 November 2011

    Satu Lagi Keluaran YouTube "Made by Malaysian" matluthfi90

    Kutooo agak terlambat untuk SUBSCRIBE dan menonton koleksi video matluthfi90. Apa yang menariknya adalah si mamat ni dapat mengelakkan hati kutooo yang tengah boring dan banyak juga pengajaran yang disampaikan berjaya membuat kutooo termenung seketika.


    bukan mudah nak menghasilkan video yg bekualiti sebegini. ok lah tanpa membuang masa lihat lah satu persatu video yg dihasilkan oleh matluthfi90 dan rakan-rakannya...


    Silah tonton satu persatu tuk paham maksud yg disampaikan

    Pertama






    Kedua



    Jumaat, 4 November 2011

    Apaakan terjadi pada Nuffnang! Blogger Dynamic Blog

    Mesti para-para blogger sekalian ada dapat "Blogger News" dari Gmail


     bila dah baca2 dia suruh kita lihat LEARN MORE


    lps tu try korg masukkan blog anda, dan akan ada satu perubahn besar


    contoh Sebelum:
    dan selepas perubahn:


    video:


    persoalan nya sekarang mana Nuffang nak letak iklan? atau side iklan2 yang menjadi pendapatan sebagai blogger?

    Rabu, 2 November 2011

    Gosip: Korang Nak Tau Jaah...

    Ehh nk buat entry ni pun rasa segan2. tapi kutooo bukan stail org macam ni suka sangat citer2 panas dan gosip...

    Korang nak tau apa yang kutooo bamboo buat tak menjadi2. kalu didgr citer ni conform korg sakit hati punya,, selamat lah sekarag ni bukan taime bulan puasa.. kalutak bertambah2 dosa dibuatnya

    ##

    Adalah hari tu kutoo try2 buat benda ni tak menjadi2. sampai kutooo create account baru tuk dapat kan benda ni.. tp still tak boleh

    ##

    sini cik jah.. rapat2.. takut org lain dgr.. ni bukan nak cakap tapi perkara ni betul2 terjadi.... mehlah cik jahm rapat lagi sikit.. 

    ##

    kenapa lah kutooo buat GoogleASense tak pernah jadi2.. 
     ni kutooo tunjukkan apa sebabnya kutooo nak buat google Adsense tak jadi..


    hanya disebabkan bahasa Google AdSense tak terima kutooo.. hampeh..

    #*%@# - maki hamun...

    Selasa, 1 November 2011

    LETAK IKLAN

    HAI....

    KENAPA ANDA PERLU MELETAKKAN IKLAN ANDA DISINI???... BLOG NI BARU DIWUJUDKAN PADA AKHIR BULAN MEI 2011

    PENGUNJUNG DI SINI DAN FOLLOWER BEGITU MEMBERANGSANGKAN.. MMG TAK SANGKAK..

    BUKTI-BUKTI KUKUH TRAFIK DI BLOG KUTOOOBAMBOO

    Start Bulan June 2011 (naik secara mendadak)
     

    statistik yg menark



    SYARAT MELETAKKAN IKLAN
    1) Saiz iklan anda hendaklah berukuran 125 x 125 pixel dan link URL perlu di emelkan kepada kutooobamboo.
    cth:

    2) Harga RM10.00 untuk 2bulan... 

    Sekiranya berminat, anda boleh menghubungi kutoobamboo di alamat emel ericoanaci@gmail.com untuk keterangan lanjut. Iklan anda hanya akan dipaparkan selepas anda mengemukakan bukti bayaran dan link URL iklan.
    TAWARAN MENARIK